Bodrum’da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı

Bodrum'da bazı alanlar orman
Foto: Bodrum Belediyesi

Last Updated on 27 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Muğla Bodrum’da Göltürkbükü Mahallesi’nde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bodrum’da bazı alanlar orman

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Muğla’nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü Mahallesi’nde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.    Bodrum’da bazı alanlar orman

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras burasının “ranta açılacağını” söyledi.

Diken’in haberine göre; kararda orman sınırlarının dışına çıkarılan alanın iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı ifade edildi.

Karara göre Erdoğan’ın imzasıyla orman sınırlarına çıkarılan alan 117.96 metrekare.

AHMET ARAS: KESİNLİKLE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras karara tepki gösterdi:

“Yani paha biçilmez değerdeki yeşil alanlarımız bizim elimizden alınarak ranta açılacak ve karşılığında Orman Genel Müdürlüğü; bu yeşil alanlarımızın iki katından az olmayacak büyüklükteki başka hazine arazilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan teslim alarak sahibi olacak, biz Bodrumlular da buna boyun eğeceğiz öyle mi? Hayır, kesinlikle boyun eğmeyeceğiz.

Bodrum’un geleceği olan yeşil alanlarını para uğruna yok etmeye kalkanlara buradan açıkça sesleniyorum.

Bodrum, bu kararlara teslim olmayacak ve şu anda Belediyemiz tarafından hazırlanmakta olan dava dilekçesiyle derhal yargı yoluna başvuracak.

Bugüne kadar özelleştirme yoluyla para uğruna Bodrum’a yapılan kötülükler ve bu kötülüklerin maddi manevi tüm yükünün de Bodrum Belediyesi’nin sırtına yüklendiği yetmezmiş gibi halen özelleştirme adı altında yeşilimizin, denizimizin, tarihi eserlerimizin yok edilmesine karşı asla sessiz kalmayacağız ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

Doğduğumuz yeri gözlerimizin önünde öldürmeye, biz Bodrumlular var oldukça kimsenin gücü yetmeyecek.

Yetmediğini, Bodrum’u katletmeye kalkan kim olursa olsun, yargı önünde görecek.”