Bir ülke daha Türkiye için uyarı yayımladı

Bir ülke daha Türkiye için uyarı yayımladı
İstanbul - İstiklal Caddesi

Last Updated on 2 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

Bir ülke daha Türkiye için uyarı yayımladı: Kanada da Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı yayımladı: Her an bir terör saldırısı meydana gelebilir

Bu hafta İstanbul’daki Birleşik Krallık (İngiltere), Hollanda ve Almanya başkonsoloslukları, “güvenlik” gerekçesiyle geçici olarak kapatılmıştı.

OKUMA ÖNERİSİ: Almanya Başkonsolosluğu’ndan uzatma kararı

Kanada, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelleyerek ülkede, “her an bir terör saldırısının meydana gelebileceğini” ifade etti.

Kanada yönetimi tarafından yayımlanan güncellemede, “Avrupa’daki Kuran yakma olaylarının ardından Türkiye’de teröristler buna misilleme olarak saldırılar yapabilir” denildi.

Kanada’nın vatandaşlarına yaptığı uyarıda, “Teröristler özellikle İstanbul ve Ankara’daki ibadethaneleri, diplomatik misyonları ve yabancıların sıkça ziyaret ettiği noktaları hedef alabilir” denildi.        Bir ülke daha Türkiye için uyarı yayımladı

Türkiye’nin, “hem ülke içi hem de uluslararası terör gruplarının tehdidi altında olduğu” belirtilen uyarıda, terör saldırılarının genellikle, “güney ve doğuda yoğunlaştığı, ancak daha önce büyük şehirlerde de görüldüğü” bildirildi.

T24 Dış Haberler Servisi’nin haberine göre uyarıda; Türkiye’de terör saldırılarının daha önce Türk ordusunu ve devlet binalarını, turistik alan ve popüler kamusal alanları, gece kulüpleri ve eğlence mekanlarını, toplu taşımayı ve havalimanlarını hedef aldığı belirtildi.

Uyarıda, teröristlerin şuraları da hedef alabileceğini ifade etti:

  • Kalabalık alanlar
  • Yaya trafiğinin yoğun olduğu ve yabancıların toplandığı yerler
  • Ticari kurumlar
  • Belediye binaları
  • Toplu taşıma istasyonları
  • Kalabalık sokaklar
  • Turistik yerlerdeki uzun sıralar
  • İbadethaneler

İsveç’te aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç, Türkiye’ye ilişkin seyahat uyarıları yayımlamıştı.

Bu hafta İstanbul’daki Britanya, Hollanda ve Almanya başkonsoloslukları da “güvenlik” gerekçesiyle geçici olarak kapatılmıştı.