El Pais: Türkiye tıbbi prosedürler için bir rota haline geldi

el pais gazetesi türkiye sağlık turizmi haberi
İspanyol El Pais Gazetesi

Last Updated on 30 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

El Pais Gazetesi zayıflama turizmini haberleştirdi: Türkiye uygun fiyatlı işlemler için bir rota hâline geldi.  El Pais: Türkiye tıbbi prosedürler

İspanyol El Pais Gazetesi, Türkiye’de yapılan ameliyatlar ve işlemler sonrası oluşan komplikasyonların “uygun fiyata yapılan operasyonların güvenliğine” ilişkin soru işaretleri doğurduğunu aktardı.

El Pais Gazetesi, özellikle zayıflama ameliyatları için Türkiye’ye gelen bazı kişilerin karşılaştıkları komplikasyonları “Türkiye’deki uygun fiyatlı operasyonların tehlikeleri” başlığıyla haberleştirdi.      El Pais: Türkiye tıbbi prosedürler

el pais gazetesi türkiye sağlık turizmi haberi

Haberde, “Türkiye son 10 yılda ucuz implant ve tıbbi prosedürler için bir rota haline geldi. Bu tarz operasyonların gizli maliyetleri oluyor” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’ye zayıflama ameliyatı olmak için gelen kişilerde uygulanan operasyonlarda “Botulinum toksini” kullanıldığı ancak bu yöntemin klinik araştırmalar ötesinde incelenmediği belirtilen haberde “Bilimsel kanıt olmadan kullanılıyor” denildi.

Söz konusu toksinin enjeksiyon yöntemiyle uygulandığı, midenin kas duvarlarını rahatlattığı ve teoride midenin boşalmasının yavaşlayarak kişinin daha uzun süre tok kaldığı “mide botoksu” işlemine ilişkin yeterli araştırmaların bulunmadığı belirtildi.

T24’ün aktardığı haberde; Türkiye’ye gelerek obezite durumunda uygulanan bariatrik cerrahi operasyonlar geçiren kişilerle görüşüldüğü, bu kişilerin birçoğunun kendilerine uygulanan işlem hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığı aktarıldı.

Bariatrik operasyon geçiren kişilerin genellikle iki gün sonra ülkelerine döndükleri, operasyon öncesi ve sonrası uygulanan protokollerin yerine getirilmediği belirtildi.

—O—

SAĞLIK TURİZMİ kategorisindeki diğer haberlerimiz için tıklayın