Manavgat, 2025’te 24 Milyon Gecelemeyle Türkiye’de Rekor Kırdı

İşte 2023 Ağustos ayında öne çıkan otel haberleri dosyamız...

Last Updated on 18 Kasım 2025 by Turizm Günlüğü

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Zafer Süral, ilçenin 2025 sezonunda 24 milyon gecelemeye ulaşarak İstanbul, Muğla ve İzmir gibi turizm merkezlerini geride bıraktığını açıkladı. Manavgat, bu başarıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil destinasyonu oldu.

Türkiye’de Geceleme Rekoru Manavgat’tan! 24 Milyon Gecelemeyle Zirveye Oturdu

ANTALYA (AA) – Manavgat, 2025 turizm sezonunda tarihi bir başarıya imza attı. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Zafer Süral, ilçenin 24 milyon gecelemeyle Türkiye’de tüm destinasyonları geride bırakarak yeni bir rekora ulaştığını açıkladı.

Süral’ın verdiği bilgilere göre Manavgat, İstanbul, Muğla, Aydın ve İzmir gibi turizmin öncü şehirlerini bile geçerek Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan turizm merkezi konumuna yükseldi.

Antalya içinde de açık ara birinci

Antalya genelindeki toplam geceleme istatistiklerinde Manavgat’ın payının %19,9’a ulaştığını belirten Süral, ilçenin Alanya, Kemer ve Belek-Serik gibi güçlü destinasyonların önüne geçtiğini vurguladı.

Her bütçeye uygun tatil, yükselen Side etkisi

Süral, Manavgat’ın başarısının sadece lüks otellerden değil, her kesime hitap eden geniş tesis yelpazesinden geldiğine dikkat çekti:

“Manavgat’ın misafirperverliği, yetişmiş yönetici ve personelin takım çalışması, turistlere adeta ev sıcaklığında hizmet verilmesini sağlıyor. Antik Side ise en büyük avantajımız.”

Son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un desteğiyle Side’de yapılan kazı ve ışıklandırma çalışmaları destinasyonun cazibesini artırdı.

Ayrıca Manavgat’ın ince kumlu sahilleri, sığ denizi ve özellikle Mayıs-Ekim döneminde yüksek deniz suyu sıcaklığı, bölgeyi ailelerin ve uzun süreli tatil yapan yabancı turistlerin öncelikli tercihi hâline getiriyor.