TÜROFED ve TÜRSAB: Politikacılar sorunlarını kendi arasında çözsün kampanyası başlatmalı!

Last Updated on 22 Mart 2017 by Yaşar Çelik

TÜROFED ve TÜRSAB`ın acil olarak Hollanda medyasında ‘Hollanda halkı bizim dostumuz. Türkiye ye tatile gelen misafirimizdir. Politikacılar sorunlarını kendi arasında çözsün’ diye bir kampanya başlatması lazım!

Cumartesi günü Hollanda’nın Nijmegen şehrinde yarım günümü tanımış olduğum seyahat acentelerini ziyaret ederek geçirdim. Vakitleri oldukça da satış görevlileriyle bire bir sohbet etme olanağı buldum.

Hepsinin söylemiş olduğu ilk söz Türkiye’ye yönelik talep neredeyse yok gibi şeklinde oldu. Çünkü son bir hafta içerisinde Türkiye ile ilgili soru soran yüz kişiden neredeyse doksan beşi daha önce rezervasyon yapmış olan kişilermiş.

Birçoğu Türkiye’de tatil yapma konusunda artık endişesi olduğunu dile getirip, çokdaha önceden yapmış oldukları Türkiye rezervasyonlarını şimdi iptal ederek İspanya ve Yunanistan başta olmak üzere diğer Akdeniz ülkeleri ile değiştirmek istiyorlar dedi.

Almanya’dan sonra Hollanda’ya sıçrayan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptali. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınır dışı edilmesi ile sonuçlanan kriz esnasında keşke her iki taraf sağduyulu davranabilseydi.

Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği ANVR’in, GfK şirketiyle birlikte yapmış olduğu araştırma verilerine göre, yaz sezonuna yönelik genel satışlar şubat sonu itibarıyla yüzde 4,5 artış sergilerken. Yunanistan satışları yüzde 43 artış. Türkiye satışları ise yaşanan terör olayları sebebiyle yüzde 30 civarı düşüş göstermekteydi.

Görüşmüş olduğum kişilerin hemen hemen hepsi son gelişmelerle ilgili ne düşündüğümü sordular. “Müşterileriniz hiç endişelenmesin. Türkiye, dünyanın en misafirperver ülkesidir. Eğer Türkiye’de referandum, Hollanda’da seçim olmasaydı zaten bunlar hiç yaşanmayacaktı”dedim.

Söyle bir düşündüm de. Bugün görüşmüş olduğum birçok kişinin bütün bu olup bitenler karşısında sessiz kalmasının hiç kuşkusuz nedenleri vardır.

Ama bu konuda en çok etkilenen otelcilerimiz ile seyahat acentelerimiz olacak. İşte onların neden bu kadar sessiz kaldığını hala anlamıyorum?

Sakalımız yok ki sözümüz dinlensin. TÜROFED ve TÜRSAB’ın acil olarak Hollanda medyasında ‘Hollanda halkı bizim dostumuz. Türkiye ye tatile gelen misafirimizdir. Politikacılar sorunlarını kendi arasında çözsün’ diye bir kampanya başlatması lazım!

Çünkü ‘Korkma’ diye başlayan bir İstiklal Marşımız var..

Yavuz Ataç
DestinationTurkey
21.03.2017