ADRO Başkanı İsa Akdağ, ‘Nisan’da Adana’da’ karnavalını değerlendirdi

Last Updated on 13 Nisan 2017 by Yaşar Çelik

Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, portakal çiçeği karnavalının Adana’ya ve bölgeye artılar kazandırdığını ancak organizasyondaki eksikliklerin de mevcut olduğunu belirterek bu konuda oda olarak önerilerini sıraladı. Akdağ, gelecek yıl yapılacak olan karnaval öncesinde organizasyoncuların da dikkatini çekti.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ TEMASI EVLERE GİRDİ

Başkan Akdağ, portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde yarattığı mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye’nin ve dünyanın yaşaması fikriyle ortaya çıkan’Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu yıl da on binlerce insanı Adana’da buluşturduğunu söyledi. Akdağ, 5 yıldır düzenlenen karnavalın Adana ekonomisini canlandırdığını, alış verişlere ivme kazandırdığını kaydedip ‘portakal çiçeği teması insanların evlerine kadar girdi. Uluslar arası arenada Adana’nın ismi duyuruldu ve Adana’nın imajı değişti’ dedi.

ORGANİZASYON KOMİTESİNDE TURİZMCİLER YER ALMALI

Akdağ, artılarının yanında organizasyon açısından eksikliklere de dikkat çekerek bu büyük organizasyonu Çukurova’nın maalesef iyi kullanamadığını belirtip ‘Organizasyon komitesinde turizmciler yer almadılar. Karnaval kortejinin olmaması büyük bir eksiklikti. Organizasyonun şehir merkezli olması da etkinliği dar alanda tuttu. Çevre bağlantıları maalesef kurulamadı. Adana’nın doğal, kültürel, tarihi ve turizm değerleri iyi tanıtılamadı. Turizmcilerin olduğu çevre komitesi ve şehirdeki bilbordların, ‘Adana ve Çukurova sizi bekliyor’ sloganı ile müze, ören yerlerinin afişlerini asılması ile karnavalda merak uyandırılamadı’ dedi.

NELER YAPILABİLİRDİ?

ADRO Başkanı Akdağ, önerileri arasında ‘Fuarlarda kurulan standlar gibi bölge tanıtım standları kurulmalıydı. Bütün turizm araçları bölgeyi simgeleyen marka değeri olan tarihi veya doğal güzellikleri olan yerlerle kaplanmalıydı. Karnaval haftası, bütün belediye araçları yürüyen müzeye dönüştürülmüş gibi kaplanıp il ve bölge tanıtımı yapılmalıydı’ sözleriyle önerilerini sıraladı. Başkan Akdağ, her şeye rağmen yapılan karnavalın Adana’ya, Adanalılar’a her yönü ile katkı koymasından da duyduğu memnuniyeti de dile getirip emeği geçenlere teşekkür etti.