Türk vatandaşlarının Vladivastok üzerinden Rusya’ya girişi kolaylaştırıldı

Last Updated on 18 Nisan 2017 by Yaşar Çelik

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 18 ülkenin vatandaşlarının Vladivostok Limanı’ndan elektronik vize ile ülkeye girişini kolaylaştırmaya yönelik bir kararname imzaladı.

Sputnik’in haberine göre Başbakan Medvedev’in Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 18 ülkenin vatandaşlarının Vladivostok Limanı’ndan elektronik vize ile ülkeye girişini kolaylaştırmaya yönelik 14 Nisan tarihli bir kararname imzaladı.

Habere göre, vize kolaylığı getirilen ülkeler arasında Türkiye, Cezayir, Bahreyn, Brunei, Hindistan, İran, Katar, Çin, Kuzey Kore, Kuveyt, Fas, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Suudi Arabistan, Singapur, Tunus ve Japonya yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında turistlerin Vladivostok limanından ülkeye girişinin kolaylaştırılmasına yönelik bir yasa imzalamıştı.

Yasaya göre, yabancı ülke vatandaşları serbest liman rejiminin uygulandığı Primorskiy, Habarovsk, Sahalin, Çukotka ve Kamçatka’dan girişinin kolaylaştırılması öngörülüyordu.

Bu sistemle Rusya Dışişleri Bakanlığı sitesi üzerinden doldurulan başvuru ile olumlu yanıt alınması durumunda dört gün içinde Rusya sınırında vize alınabiliyor. 30 gün geçerli olan bu vize ile 8 güne kadar ülkede kalınabiliyor.

Kaynak: Haberrus