Booking.com yasağı komşudaki portallara yaradı!

Last Updated on 21 Haziran 2017 by Yaşar Çelik

Booking. com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin engellenmesi Yunanistan’daki diğer online seyahat portallarına yaradı. Yüzde 300’lere varan artış yakalayanlar var.

Online rezervasyon portalı Booking.com’e erişim yasağına ilişkin hükümet nezdinde ilk görüşmeye saatler kala Yunanistan’dan çarpıcı bir istatistik geldi.

29 Mart’ta haksız rekabet gerekçesiyle booking. com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin engellenmesinin ardından Yunanistan’daki diğer online seyahat portalları yükselişe geçti. Komsudaneoluyor.net aracılığı ile başta Atina olmak üzere Yunanistan seyahatleri için yapılan otel rezervasyonlarında yüzde 300 oranında artış oldu. İstatistiklere göre konaklama tarihinden ortalama 23 gün önce rezervasyon yapılıyor. Yunanistan’da yapılan seyahatlerin yüzde 72’si Atina’ya gerçekleşiyor. Atina’yı Selanik takip ediyor. Türklerin otel seçimindeki tercihi ise Atina’nın en gözde bölgelerinden Plaka. Rezervasyonların yüzde 89 gibi büyük bir çoğunluğunun mobilden değil, masaüstü bilgisayarlardan yapılmış olması ise dikkat çekici.

Öte yandan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, yarın booking.com yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, yarın booking.com yetkilileriyle gerçekleştirecek görüşme sonrasında booking.com’un faaliyetlerine tekrar devam etmesinin beklendiğini açıkladı. Temurci, şunları kaydetti: “Görüşmeler sonrasında teknik, mali konularla ve vergisel belirli düzenlemeler yapılacak. booking.com, bunları yerine getirdikten sonra faaliyetlerine devam edecektir.”

Yoruma kapalı.