İflasını mesajla ileten otele rezervasyon yaptıran vatandaşlar için bayram kötü başladı

Last Updated on 25 Haziran 2017 by Yaşar Çelik

Muğla’nın Marmaris ilçesinde müşterilerine iflas mesajı atan ve işletmecisi kayıp olan Hotelus Royal otel mühürlendi. İflasını mesajla ileten otele arife gününde de rezervasyon yaptıran vatandaşlar gelmeye devam etti. 

TÜRSAB VE GETOB DEVREDE

Marmaris Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, sahte rezervasyon işlemlerinden kaynaklanan sıkıntıların haber alınması üzerine rezervasyon yaptıranların mağdur olmaması için Kaymakamlık koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye, Turizm Danışma Bürosu, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB), TURSAB yetkili ve görevlilerini söz konusu otele yönlendirdiği ve çalışma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, ilk gün fazla rezervasyondan dolayı yer bulamayanlara GETOB’un yer gösterdiği vurgulanarak, “Çalışanı kalmayan otelin sağlık ve güvenlik tedbirleri için müşterilerle görüşülmüş ve durum kendilerine anlatılmıştır. Başka otelde kalmak isteyenler için indirimli oteller temin edilmiş, kalmak istemeyenler ise geriye dönmek için otel dışına alınmıştır. Sağlık ve güvenlik için otel tamamen boşaltılarak mühürlenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.