Antalya turizmine 300 Milyon dolarlık katkı

Last Updated on 15 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Düzenlediği golf turnuvalarıyla uluslararası arenada adını duyurmayı başaran Antalya Belek, şimdi de hedefine tenisi koydu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun destekleri ile gerçekleşen ATP World Tour 250 Antalya Open Tenis Turnuvası’nda 1 Temmuz Cumartesi günü final heyecanı yaşanacak.

Wimbledon öncesi son turnuva

Dünya’nın 7’nci Türkiye’nin ise ilk Çim Kort Tenis Turnuvası olan Antalya Open Dünyanın en büyük tenis organizasyonu olarak görülen Wimbledon ‘a giden yolda düzenlenen son turnuva özelliğini taşıyor.

Kaya Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya

Kaya Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, yurtdışında Türkiye aleyhinde yürütülen negatif algının kırılabilmesi için uluslararası organizasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

80 Ülkede canlı yayın

Bu organizasyonu Türkiye’ye çekmek için ciddi çaba sarf ettiklerini aktaran Kaya, “Geçen yıl Türkiye tarihinin en zor dönemleri yaşadı. Buna rağmen biz ülkemize olan inancımızı asla kaybetmedik. 2016’da yürüttüğümüz yoğun görüşmelerin neticesinde ATP’yi ikna etmeyi başardık. Organizasyon için 10 milyon dolarlık harcama yaptık” dedi.
Turnuva için 3 yıllık anlaşma imzaladıklarını aktaran Kaya, gelecek yıl Andy Murry, Roger Federer, Novak Djokovic gibi tenisin ilk beş isminin Antalya’ya gelmesi için ön anlaşma imzaladıklarını kaydetti.

Yarın oynanacak final maçını Kaya Palazzo kordunda yaklaşık 10 bin kişinin izleyeceğini aktaran Kaya, “Ayrıca maç 80 ülkede canlı yayınlanacak. Bunun reklam eşdeğeri ise 300 milyon doları bulacak” ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü isimler yer alıyor…

34 tenisçinin mücadele ettiği Antalya Open Çim Kort Turnuvas’ında Dünya 8 numarası Dominic Thiem’in yanı sıra David Ferer, Victor Troicki, Fernando Verdasco, Marcos Baghdatis, Paolo Lorenzi gibi dünyaca ünlü birçok yıldız tenisçi bulunuyor.
6 Türk sporcunun da seyirci karşısına çıktığı Antalya Open’da Cem İlkel, Marsel İlhan ana tabloda, Altuğ Çelikbilek ve Anıl Yüksel de elemelerde ter dökecek.

Kaya Palazzo Belek kortları