Antalya’nın en çok büyüyen şirketi yine IATI oldu

Last Updated on 7 Temmuz 2017 by Yaşar Çelik

Her yıl Fortune dergisi tarafından düzenlenen “Fortune 500” listesi açıklandı. Cirosu milyar TL barajını aşan IATI, %16.1’lik büyüme ile Antalya ilinde cirosunu en fazla arttıran şirket oldu.

Türkiye genel sıralamasında 176. sırada yer alan IATI, hizmet sektöründe yaşanan genel düşüşe rağmen, bu sıralamada da 8 sıra yükselme başarısını gösterdi. IATI geçen sene genel sıralamada 184. sırada bulunuyordu.

Seyahat sektöründe ihracatını en fazla arttıran şirket IATI

İhracat rakamları 700 milyon TL’ye yaklaşan IATI, bu alanda da geçen seneye göre %13.2 büyüme göstererek seyahat sektöründe ihracatını en fazla arttıran şirket oldu.

IATI Türkiye’nin en verimli şirketleri arasına girdi

Özkaynaklarının 200 katına yakın net satış gelir elde eden IATI, bu performansı ile Türkiye’nin özkaynak devir hızı en yüksek 4. şirketi oldu.

Toplam aktiflerinin 7.5 katı satış rakamına ulaşan IATI bu performansı ile de aktif devir hızı sıralamasında 12. sıraya yükselerek Türkiye’nin en verimli şirketleri arasına girdi.

Antalya il bazında 2. sıraya yükseldi.

Turizm sektöründe 2016 yılında yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen büyümesini sürdüren IATI, 2016 yılı performansı ile Antalya’nın en büyük 2. şirketi haline geldi. Daha önceki yıllarda bu listede yer alan şirketlerin 2016 yılı performanları ile ilk 500’e giremedikleri ya da %70 yakın küçülme yaşadıkları gözlemlendi.

2017 yılı ciro beklentisi 2 milyar TL

Bu yılın ilk 6 ayında 2016 satış rakamlarına ulaşan IATI’nin yıl sonu cirosunun 2 milyar TL’yi geçmesi bekleniyor.