Dünyaca ünlü seyahat blogger’ı Katrina Howe, Gaziantep’e geldi

Tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren ünlü bloggerler arasında yer alan Katrina Howe, giydiği yöresel kumaş kutnudan yapılan elbiseyle kenti gezdi.

Last Updated on 22 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Şubat ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Turizm Forumuna da konuşmacı olarak katılan Katrina Howe, ilk kez geldiği Gaziantep’te yöreye özgü olan kutnu desenli elbisesiyle dolaştı.

İngiltere’de yaşayan dünyaca ünlü blogger Katrina Howe, Eylül ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilecek Londra Moda Haftası’nda sergilenecek olan kutnu kumaşı hakkında bilgi almak ve Gaziantep’i yakından tanımak için Fatma Şahin’in davetlisi olarak kente geldi. Dört gün boyunca Gaziantep’in tarihi ve turistik mekanlarını gezen Howe, şehrin ünlü mutfak müzesinde Gaziantep mutfağı hakkında bilgi alarak, organize edilen baklava pişirme sanatı atölye çalışmasına katıldı. Daha önce Türkiye’nin başka şehirlerinde bulunduğunu ifade eden ünlü blogger, Gaziantep mutfağına hayran kaldı.

Seyahat tercihine yön veren ünlü blogger

Tüm dünyada milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren ünlü bloggerler arasında yer alan Howe, Başkan Şahin’i makamında Aynur Tattersall ve Ayçe Bükülmeyen ile birlikte ziyaret etti. Howe, Gaziantep’te bulunmaktan duyduğu mutluluğu kaydederek, “Türkiye’de birçok şehri gördüm ama Gaziantep’ten her şeyiyle çok etkilendim. Yediğim yemekler bugüne kadar yediğim en güzel yemeklerdi. Şehrin tarihi ve kültüründen çok etkilendim. Zeugma Mozaik Müzesi harika. Özellikle Çingene kızı mozaiği, Mona Lisa kadar bilinmesini ve tüm dünyanın tanımasını umut ediyorum” diye konuştu.

Bugüne kadar 7 kıtada 99 ülke gezen Howe, seyahati boyunca giydiği kutnu kumaşından yapılmış elbisenin şimdi devam edeceği dünya turunda diğer gittiği ülkelerinde de giyerek hem Gaziantep, hem de kutnu kumaşının dünyada tanıtılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Fatma Şahin: Dünya artık tek tip istemiyor; özgünlük, çeşitlilik ve farklılık istiyor!

Katrina Howe’u şehirlerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, sorularınızı yanıtladı. Gaziantep’teki çeşitliliğin kendilerine büyük güç verdiğini ifade eden Şahin, bu zenginliği dünyaya tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Dünyanın artık tek tip istemediğini, özgünlük, çeşitlilik ve farklılık istediğini ifade eden Şahin, “Dünya artık tek tip istemiyor; özgünlük, çeşitlilik ve farklılık istiyor. Buna baktığınız zaman bu bütün kelimelerin içini dolduran yerin Gaziantep olduğunu görüyorsunuz. Çünkü özellikle İpek Yolu’nun getirdiği çok büyük bir medeniyet var burada. Bu akşamdan sabah olan bir medeniyet değil. Dünyanın en eski 20 merkezinden biri burası. Burada bir birikim, hepsinin sonunda bir kültürel miras var. Bunun sonunda farklılık ve farkındalık ortaya çıkıyor. Avrupa’da olmayan Anadolu’nun güzelliğini yeni keşfetmeye başladı dünya. Dikkat çekiyor, çünkü artık damak tadından, aynı yemekleri yemekten usandı. Aynı lezzetten bıktı; başka bir şey denemek istiyor. Başka bir şey deyince Gaziantep’te 500 çeşit yemek var” dedi.

Londra’da Eylül ayında kutnu kumaşından yapılan giysilerin buradaki defilede yer alacağına da değinen Şahin, Gaziantep’in tanıtımı adına önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Şahin, ünlü bloggerin şehirlerine gelmesinden ayrıca kutnu kumaşından yapılmış bir elbise ile şehri dolaşmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, yabancı gazetecilerin Gaziantep’i dünyanın başka yerlerinde de tanıtmalarının kendileri için büyük anlam ifade ettiğini söyledi.