Avrupa’daki ilk Hyatt Centric beach resort Bodrum’a açılıyor

Last Updated on 25 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Hyatt Hotels Corporation (NYSE: H) Bodrum Türkiye’de yeni bir Hyatt Centric otel projesi için bir Hyatt iştiraki ile Varyap bünyesindeki şirketlerden Özkent Girişim Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret A.Ş. arasında franchise anlaşması yapıldığını belirtti.

Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum, Access Turizm ve Otel Yatırım Danışmanlık Ltd. tarafından yönetilecek. 2019 yılının ortalarında hizmet vermesi beklenen Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum, Park Hyatt İstanbul – Maçka Palas, Grand Hyatt İstanbul, Hyatt Regency İstanbul Ataköy, Hyatt Merkez Levent İstanbul ve Eylül 2017’de açılacak olan Hyatt House Gebze’ye katılarak Türkiye’deki beşinci Hyatt marka oteli olacak.

Türkiye’deki ilk Hyatt Centric resort otel olan Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum, Bodrum Yarımadası’nın sunduğu gezi, tadım ve diğer her türlü deneyim konusunda bir üs olarak tasarlanmış, rakipsiz bir lokasyona sahip. Genellikle “Türkiye’nin St. Tropez’i” olarak anılan Bodrum Yarımadası, Türk Rivierası’ndaki en popüler ve şık destinasyonlardan biri. Otel, ünlü 5 Altın Çıpa ödüllü Palmarina Bodrum yat limanından sadece birkaç dakika uzaklıkta yer alacak. Marinada gurme restoranlar, bir açık hava alışveriş merkezi ve çeşitli eğlence mekanları da yer alacak. Yurtiçi ve yurtdışı doğrudan uçuşları olan Milas Bodrum Havaalanı’ndan Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum’a kolaylıkla erişim sağlanacak.

Misafirler, otelin özel bahçe ve balkona sahip 77 odasından Türkiye’nin güneybatı sahilinin eşsiz manzaralarının tadını çıkaracaklar. Otelin beş ayrı yiyecek ve içecek alanı, yerel ve uluslararası lezzetler sunarak Türkiye’nin mutfak ruhunu yansıtacak. Spa, açık ve kapalı havuzların yer alacağı Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum aynı zamanda seçkin bir beach club’a yakın bir noktada yer alıyor. Otelin geniş dış mekânı ve 544 m2’nin üzerinde konferans ve organizasyon alanı, düğün ve organizasyonlar için mükemmel bir destinasyon seçeneği sunacak.

Marka bölge çapında büyümeye devam edecek

Hyatt Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Güney Batı Asya Bölgesi Satın Alma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Norman, “Bugünkü açıklama, Avrupa’da Hyatt Centric markasının yakaladığı hızı yeni gelişmelerle taçlandırmamıza olanak tanıyor. Marka, kendilerini bilinçli gezginler olarak tanımlayan milenyum zihniyetli misafirler için tasarlandı. Markanın bölge çapında büyümeye devam etmesini heyecanla izleyeceğiz” dedi.

Avrupa’daki ilk Hyatt Centric beach resort olacak

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş da “Grup şirketlerimizden Özkent’in Hyatt ile Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum’u açmak üzere yaptığı işbirliğini açıklamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Burası Avrupa’daki ilk Hyatt Centric beach resort olarak, Bodrum’un en önde gelen lokasyonlarından birinde, üst segmentte tatil deneyimleri sunacak. Modern Akdeniz tasarımı, sanatsal peyzajı, denizin yanı başında yer alan olağanüstü lokasyonu ve geniş yelpazedeki sunduğu nitelikli yaşam ile Hyatt Centric Yalıkavak Bodrum, bölgede kısa süre içinde en çok aranan otellerden biri haline gelecek. Hyatt’la olan güçlü ilişkimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

2015’te kurulan Hyatt Centric markası bünyesinde, Chicago, Houston, New York City, New Orleans, Waikiki, Hawaii, Arlington, Virginia, Park City, Utah, Miami, Key West, Long Beach, Santa Barbara, San Francisco ve Guatemala City şehirlerinde yer alan 16 otel bulunuyor. Daha önce açılacağı açıklanan Barbados, Doha, Dubai, Madrid, Fransız Alpleri, Ginza Tokyo, Peru ve Santiago otelleriyle bu sayının daha da artması planlanıyor.

“Hyatt” terimi bu bültende Hyatt Hotels Corporation ve/veya bir ya da daha fazla iştiraki anlamında kullanılmıştır.

Hyatt Centric Deneyimi

Hyatt Centric, dünyanın başlıca destinasyonlarında yer alan, tam hizmet anlayışına dayalı bir yaşam tarzı oteller markasıdır. Canlılığın ve hareketliliğin tam ortasında yer almak isteyen milenyum zihniyetli gezginler için yaratılan Hyatt Centric otelleri, araştırma ve keşif imkanları sağlamak üzere özenle tasarlanmıştır. Lobi lounge’da misafirlere o bölgenin en popüler yeme-içme, gece hayatı ve aktiviteleriyle ilgili bilgiler sunulmaktadır. Bar ve restoran harika sohbetler, yerel mutfaklar ve özel kokteyllerin keyfinin çıkarılacağı popüler mekanlardır. Şık tasarımlı modern odalar misafirlerin istediği her şeyi sağlayıp istemedikleri hiçbir şeye yer vermemeye odaklıdır. Odalarda Beekind’ın çevreye duyarlı banyo ürünleri, Bluetooth donanımlı elektronik sistem ve kuaför salonu kalitesinde fön makineleri yer almaktadır. Meslektaşlarımızdan oluşan bir ekip, misafirlerin bölgenin gizli yerli hazinelerini keşfetmeleri için daima önerilere hazırdır. Daha fazla bilgi için lütfen hyattcentric.com adresini ziyaret edin. @HyattCentric’i Facebook ve Instagram’da izleyebilir, #HyattCentricExplorer hashtag’i ile fotoğraflarınızı etiketleyebilirsiniz.

VARYAP Hakkında

Franchising alan Özkent, Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi Turizm Yatırımları Ticaret ve Elektrik Üretim A.Ş’nin (“VARYAP”) bünyesinde yer almaktadır. 1975 yılında, gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik şirketi olarak kurulan VARYAP, Türkiye’nin en önde gelen projelerine imza atmaktadır. Hayata kazandırdığı tüm projelerin öncelikli çıkış noktasında sürdürülebilirlik, farklılık ve yenilikçilik bulunmaktadır. Yenilikçi vizyonuyla gayrimenkul geliştirme alanında sektör lideri olan VARYAP, İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Pendik’te inşa ettiği Varyap Plaza Business & Mall, Uphill Court Ataşehir ve Türkiye’nin LEED kayıtlı ilk lüks yeşil konut projesi Uphill Court Bahçeşehir’i hayata geçirmiştir. Emlak Konut GYO işbirliğiyle, Varyap Meridian ve dünyanın en büyük karma projelerinden Metropol İstanbul’u gerçekleştirmiştir. VARYAP, taahhüt projelerinde ve gayrimenkul geliştirme projelerinde önemli bir deneyime sahiptir. Trabzon Belediyesi Hizmet Binası, İstanbul Çağlayan’da yer alan Avrupa’nın en büyük adliye sarayı, Türk Telekom Arena İstanbul Ali Sami Yen Spor Tesisleri ve Ankara’daki Danıştay binası gerçekleştirdiği önemli projeler arasında yer almaktadır 1000’den fazla çalışanı, 10.000’den fazla çözüm ortağı ve taşeronuyla VARYAP, Türkiye’nin en yenilikçi ve başarılı gayrimenkul projelerini geliştiren güçlü bir şirkettir.

Access Turizm ve Otel Yatırım Danışmanlığı Hakkında

Access Turizm ve Otel Yatırım Danışmanlığı Şirketi, merkezi İstanbul’da bulunan, konaklama sektöründe önde gelen çok yönlü bir şirkettir. Ana çalışma alanları arasında alanları ; uluslararası ve lokal otel / markalı residans / ofis / yaşlı residansı ve bakım evi geliştirme hizmetleri, otel işletmeciliği ve otel varlık yönetimi / mal sahibi temsilciliği bulunmaktadır. Access’in uzmanlığı, konsept geliştirme, fizibilite çalışmaları, proje geliştirme ve yönetimi, uluslararası otel firmaları ile kontrat müzakereleri, gelir yönetimi, dekorasyon ve ekipman satın alma sürecinin yönetimidir. Aynı zamanda satış ve gelir yönetimi, eğitim ve insan kaynakları, otel açılış öncesi hizmetleri de dahil çeşitli disiplinlerde à la carte danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Access Otelcilik halihazırda Türkiye, Güney Doğu Avrupa, BDT, Orta Doğu ve Afrika’da, önde gelen uluslararası otel markalarıyla işbirliği halinde, 25 projede varlık yönetimi, mal sahibi temsilciliği, ve yeni otel geliştirme hizmetleri sunmaya devam etmektedir. Önümüzdeki üç yıl içinde Access, özellikle uluslararası franchise ve lokal projelerde otel işletmeciliği portföyünü 10 otele çıkarmayı planlamaktadır. Daha fazla bilgi için www.access.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hyatt Hotels Corporation Hakkında

Merkezi Chicago’da bulunan Hyatt Hotels Corporation, 13 premium markayı bünyesinde barındıran, küresel çapta lider konaklama şirketlerindendir. 30 Haziran 2017 itibariyle, Şirket’in portföyünde 56 ülkede 731 gayrimenkul yer almaktadır. İnsanları en rahat hissedecekleri şekilde özen göstererek ağırlamak Şirket’in temel amacı olup iş kararları ve büyüme stratejisinin temelini oluşturmaktadır. Hissedarlar için değer yaratmak, misafirlerle ilişki kurmak ve sektördeki en iyi çalışanları kendi bünyesine çekmek Şirket’in diğer amaçları arasındadır. Şirket’in iştirakleri oteller, resortlar, markalı rezidanslar ve tatil mülkiyeti için geliştirme, mülkiyet, yönetim, franchise, lisans ya da hizmet tedariki rollerini üstenmektedir. Aralarında Park Hyatt®, Miraval®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Andaz®, Hyatt Centric®, The Unbound Collection by Hyatt™, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Ziva™, Hyatt Zilara™ ve Hyatt Reşidince Club® markalarının da yer aldığı bu işletmeler, altı kıtaya yayılmıştır. Daha fazla bilgi için www.hyatt.com adresini ziyaret edebilirsiniz.