Rus turizm ajanslarına Koksaki virüsü bulaştı!

Last Updated on 31 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’un icra direktörü Maya Lomidze, Türkiye’de tatil yapan Rusyalı turistler arasında çıkan Koksaki virüsü paniğine federal organların resmi internet siteleri üzerinden yaptıkları açıklamaların neden olduğunu söyledi.

Lomidze virüsün bütün Akdeniz ülkelerinde, hatta Meksika ve ABD sahillerinde de görülmesine rağmen Rusya Turizm Ajansı’nın yanlış açıklaması nedeniyle çok sayıda Rusyalının tatilini iptal etmek için başvuruda bulunduğunu belirtiliyor. ATOR temsilcisi Türkiye iptallerinin yerli tatil beldelerinde turist artışını beraberinde getirmediğine de dikkat çekiyor.

Rusya’nın resmi tüketici koruma kurumu Rospotrebnadzor içinden RIA haber ajansına konuşan bir kaynak, kurumun Ağustos başında dışişleri bakanlığıyla koordinasyon içinde Rusya Turizm Ajansı’na bir yazı gönderdiğini ve bu yazıda Antalya sahillerinde tatil yapmanın tehlike oluşturduğunu bildirdiğini söyledi.

Turizm Haberleri sitesi Rusya Turizm Ajansı resmi sitesinde Türkiye’de tatil yapan Rusyalıların virüs tehdidini göz önünde bulundurmalarını tavsiye eden ve turunu iptal etmek isteyen turistlere paralarının iade edileceğini bildiren bir açıklama yayınlamıştı.

Kaynak: TurkRus