Turizm Bakanı: Alman turistleri tekrar kazanabiliriz!

Last Updated on 16 Eylül 2017 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Hafta Sonu” programına konuk oldu. Açıklamaları ile birlikte Türkiye’de turizm alanında nasıl gelişmeler olduğunu ve turist sayısını da açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, açıklamalarında bu sene içerisinde Türkiye’ye gelen turist sayısında 30 milyonu aşmayı beklediklerini, raporların ve verilerin bunu gösterdiğini ifade ederek, daha fazla çalışma yapacak olduklarını belirtti.

2023 hedeflerinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık bir turizm geliri beklendiğini de ifadelerine ekleyen Kültür ve Turizm Bakanı, Rus turist sayısında ilk 6 aya bakıldığında %570 oranında bir artış olduğunun görüldüğünü açıkladı.

Türkiye Alman turistleri tekrar kazanabilmek için harekete geçiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya ile yaşanan kriz durumundan dolayı bu sene İstanbul’a 500.000 Alman turistin geldiğini, bu sayının geçmiş yıllara oranla az bir sayı olmasına rağmen bunca krize rağmen iyi bir rakam olduğunu değerlendirdi. Alman turistlerin Türkiye için önemini vurgulayan Turizm Bakanı, bu konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.

Alman turist sayısının artması için de çaba harcayacak olduklarını belirten Bakan Kurtulmuş, gelecek sene için bu sene Çin, Japonya ve Güney Kore ziyaretlerinde turizm ile ilgili görüşmeler ve teşvikler gerçekleştirecek olduklarını açıkladı. Bakan, Türkiye’ye 2017 yılında en çok turistin Asya ülkelerinden geldiğini de söyledi.