TravelShop Turkey, ‘B2B’ modeliyle turizmde hedef büyütüyor!

Last Updated on 11 Ekim 2017 by Yaşar Çelik

Bu yıl turizmdeki yeni iş modeli B2B’ye odaklandıklarını ve 2018 yılında bu alanda gaza basacaklarını söyleyen TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, “Şirket olarak bu alanda büyümek istiyoruz” dedi. 

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender

İngilizce açılımı “Business to Business” olan ‘B2B’, şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanım. Ve artık turizmde en etkin olarak kullanılarak yöntemlerden biri. B2B Workshop sistemini TravelShop Turkey etkinliği ile ülkemize ilk kez getiren Murtaza Kalender, bu yöntemi turizmde daha faal hale getirmek üzere kolları sıvamış durumda. Kalender’in açıklamasına göre bu workshop’ta 8 bin 505 B2B gerçekleştirildi.

11-12 Eylül 2017 tarihleri arasında Elite World Hotel Europe’da düzenledikleri TravelShop Turkey‘i başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını açıklayan Kalender, Turizm Günlüğü’ne B2B’yi ve yeni hedeflerini anlattı. İşte Murtaza Kalender’in değerlendirmesi:

“Başarı ve memnuniyet ile tamamlanan B2B Workshop İstanbul etkinliği ardından bir sonraki adım 13-16 Kasım 2017 Kıbrıs ve 2018 yılı Ocak ayı için geniş kapsamlı hazırlıkları süren büyük EMITT fuarı.”

“B2B Workshop İstanbul ve Eğitim Turları Tamamlandı”

“Türkiye’de ilk defa organize edilen tüm turizm profesyonellerine yönelik “B2B Workshop” etkinliğini başarılı bir şekilde 11-12 Eylül 2017 tarihlerinde Elite World Hotel Europe’da gerçekleştirdik. Etkinlik sonrası yabancı “hosted buyer”lar için düzenlenen 7 ayrı eğitim turunu da başarılı bir şekilde tamamlandık. Organizasyona 40 ayrı ülkeden yaklaşık 150 yabancı tur operatörü ve Türkiye’den 50’nin üzerinde turizm firması katıldı.

Workshop evsahipliğini TravelShop Turkey olarak biz üstlendik

Çok değerli katılımlarından dolayı ve açılış konuşmaları ile de Workshop renk katan TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün’e ve TUROB Yönetim Kurulu üyesi Kasım Zoto’ya ayrıca teşekkür ederim.

Workshop’ta 8 bin 505 B2B görüşme gerçekleştirildi

Yapmış olduğumuz workshop çalıştayında 8.505, B2B görüşme gerçekleşmiş olup İstanbul, Düzce, Sivas, Kapadokya, Antalya, Konya, Pamukkale, Kuşadası, Çanakkale Truva ve Gelibolu gibi 10 ayrı turizm bölgesinde eğitim turlarını başarıyla tamamladık.

B2B Workshop sistemini ülkemize getirerek sektöre katkıda bulunduk

Zor dönemler atlatan turizm sektörüne, dünyanın farklı noktalarında, turizm fuarları ve workshoplarında oluşan 20 yıllık tecrübe ve birikimleri katarak TravelShop Turkey dünyada farklı ülkelerde uluslararası organizasyonlarda kullanılan B2B Workshop sistemini ülkemize getirerek katkıda bulunmaktadır. Bu sistem ile hedef odaklı bağlantılar için ön görüşmeler ve ardından yüz yüze görüşmeler tamamlandı.

Organizasyon sonrasında yerli ve yabancı katılımcıların tamamının; son derece pozitif ve verimli bir organizasyon geçİRDİKLERİNİ belirtmeleri İLE DE Workshop’U ORGANİZE EDEN TravelShop’UN etkinliK başarısı onaylanmış oldu.

Sivas ve Düzce Valiliklerinin ve Türk Hava Yollarının da destekleri ile Workshop görüşmeleri sonrası yabancı turizm acenteleri sahipleri ve yetkilileri İstanbul, Sivas, Düzce, Konya, Çanakkale, Antalya, Kuşadası, Nevşehir, Aydın şehirlerine eğitim turlarını tamamladılar. Workshop Programı görüşmeler arasında Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin sponsorluğunda leziz kahve ikramları da gerçekleşti.

Katılanların listesi:

Organizasyon sürecinde katılımcılar arasında Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü de yer aldı.

Aralarında Hindistan’ın en güçlü düğün firmalarının da yer aldığı, dünyanın her bir noktasından kültür, dinlenme, golf, din, sağlık, kongre ve mice turları düzenleyen tur operatörlerinin geldiği 40 ayrı ülkenin listesi  ise şöyle: 

AMACIMIZ

Zor dönemler atlatan turizm sektörümüze, dünyanın farklı noktalarında, turizm fuarları ve workshoplarında oluşan 20 yıllık tecrübe ve birikimlerimiz ile birlikte, dünyanın Seçkin ülkelerinde kullanılan B2B workshop sistemini ülkemize getirerek katkı yapmaktır. Yapmış olduğumuz B2B online randevu sistemi, turizm fuarlarında kullanılan son teknoloji olmakla birlikte hem yerli katılımcı hem de hosted buyer firmalarının daha kısa zamanda, daha etkili işbirliği yapmasını sağlıyor. Yapmış olduğumuz etkinliğin amacı, yalnızca katılımcıların b2b görüşmelerini sağlamak değil, aynı zamanda gelen hosted buyer firmalarına, ülkemizin farklı noktalarına eğitim turları düzenleyerek, ülke turizmimizin tanıtımına katkıda bulunmaktır. Dünya Turizm Platformlarında hızla yayılan yeni bir trend olan, etkinliğe gelmeden önce katılımcı ile görüşüp ön bilgi alınabilen ve B2B görüşmeler esnası vakti verimli ve doğru kullanmayı sağlayan sistematik, hızlı ve anlaşılır ve hedef öncelikli sistemi ülkemize getirerek var olan turizm sektörümüzü daha da iyi bir noktaya taşımaktır.

INFO TURLARIMIZ

Yurtdışından gelen 150 seçkin tur operatörleri İstanbul, Sivas, Düzce, Gelibolu, Çanakkale, Truva, Kuşadası, Pamukkale, Antalya, Kapadokya, Konya, gibi önemli turistik destinasyonlarına eğitim turları düzenlemek, ülkelerine döndüklerinde ülkemizi daha iyi tanıtmaları ve pazarlamaları açısından çok önem arz etmektedir.

HEDEFİMİZ

Önümüzdeki dönemde yapacağımız Kıbrıs ve EMITT fuarlarında, bu organizasyonda yapmış olduğumuz sistemi geliştirerek, bir sonraki geniş kapsamlı etkinliğimiz olan EMITT fuarına 750’den fazla tur operatörünü getirerek, özel hazırlamış olduğumuz yazılım sistemimiz ile turizm camiamızın daha sonuç odaklı görüşmeler ile işbirliklerinin güçlenmesini sağlamaktır.

Turizm iş seyahatleri için de yeni bir soluk olan bu B2B Turizm Workshop’u ile zaman içerisinde ülkemize yabancı ülkelerden daha fazla talep oluşturarak ülkemizin her köşesinin güzelliklerinin tüm dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunmaktır.

Ülkemizin 81 ili içinde, keşfedilmeyen birçok turizm destinasyonları, doğal kaynakları, kültürü ve ürünlerini kısa sürede en etkin bir şekilde tanıtabilmek ve yerel turizm firmaları ile yabancı tur operatörlerinin iş birliği yapmasını sağlamaktır.

Bu organizasyonumuz ile ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmaktan onurlu ve mutluyuz.

Ülkemiz turizminin 2018 yılına büyük umutlarla girdiğine inanıyoruz…”

GERÇEKLEŞEN WORKSHOP’UN PROGRAMI

10 Eylül 2017
20.00 – 22.00 Hoşgeldiniz yemeği – Double Tree Hilton Topkapı Hotel.

11 Eylül 2017
9.00 – 9.30 : Sivil Toplum Kuruluşları ile Açılış ve kurdele kesimi
9.30 – 12.15 : İkili Görüşmeler (50 Türk firması ve 150 Yabancı turizm firmasının görüşmeleri)
12.15 – 13.30 : Türkiye kısa sunumu ve öğle yemeği
13.30 – 17.00 : İkili Görüşmeler (50 Türk firması ve 150 Yabancı turizm firmasının görüşmeleri)
19.30 – 22.30 : Gala Yemeği – Elite World Hotel Europe

12 Eylül 2017
9.00 – 9.30 : Sivil Toplum Kuruluşları ile Açılış
9.30 – 12.15 : İkili Görüşmeler (50 Türk firması ve 150 Yabancı turizm firmasının görüşmeleri)
12.15 – 13.30 : Öğle yemeği
14.00 – 18.00 : İstanbul Şehir Turu ve Boğaz Turu
19.30 – 22.30 : Veda Yemeği – Pullman Hotel Airport.