Erbil’e uçuşlar durduruluyor

Last Updated on 27 Eylül 2017 by Yaşar Çelik

Irak Sivil Havacılık Kurumu, yabancı şirketlerin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) yönelik uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya almasını istedi. Pegasus Havayolları tarafından Erbil’e uçuşların durdurulduğu açıklandı.

TÜRK Hava Yolları (THY) Süleymaniye ve Erbil kentlerine yapılan uçuşlarla ilgili kendilerine bir resmi bildirim olmadığını açıklayarak uçuşların devam ettiğini bildirdi. Lübnanlı Ortadoğu Havayolları (MEA) şirketi ve Mısır Havayolları da Erbil’e uçuşlarını durdurdu

Irak Sivil Havacılık Kurumu, yabancı şirketlerin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) yönelik uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya almasını istedi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları’na yönelik tüm uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edildi.

Başbakan Haydar el-İbadi, dün düzenlediği basın toplantısında, IKBY’nin elinde bulundurduğu sınır ve havalimanlarının kontrollerini 3 gün içerisinde Bağdat’a teslim etmemesi halinde IKBY’ye çift yönlü tüm uluslararası uçuşları durduracaklarını söylemişti.

IKBY Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bavemurad, Bağdat hükümetinin bölgedeki havalimanlarının kendilerine teslim edilmesi talebini kabul etmediklerini belirterek, aksi durumda birçok vatandaşın bundan olumsuz etkileneceğini belirtmişti.

PEGASUS ERBİL’E UÇUŞLARINI DURDURDU

Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, Bloomberg’e telefon yoluyla yaptığı açıklamada, Erbil’e uçuşların durdurulduğunu belirtti.

Nane, açıklamasında, Pegasus Hava’nın, Irak Merkezi Yönetimi’nin uluslararası uçuşları durdurma kararı ile paralel hareket ettiğini dile getirdi.

THY’DEN AÇIKLAMA

TÜRK Hava Yolları (THY) Süleymaniye ve Erbil kentlerine yapılan uçuşlarla ilgili kendilerine bir resmi bildirim olmadığını açıklayarak uçuşların devam ettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Çeşitli basın-yayın organlarında Irak Sivil Havacılık Kurumu’nun Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarını 29 Eylül tarihi itibariyle uluslararası hava trafiğine kapatacağı ile ilgili haberler yer almaktadır. Bu konuda Türk Hava Yolları’na iletilmiş resmi bir bildirim olmamakla birlikte bu iki kente olan tüm tarifeli uçuşlarımız planlandığı şekilde gerçekleştirilmektedir.

LÜBNANLI HAVAYOLU ŞİRKETİ ERBİL’E UÇUŞLARI DURDURDU

Lübnanlı Ortadoğu Havayolları (MEA) şirketi de Irak’ın kararı üzerine Erbil havalimanına yönelik uçuşlar ile buradan yapılacak uçuşlarını durdurdu.

Havayolu yetkilisi konu çözülene kadar uçuşları durdurduklarını ve son uçuşun cuma günü yapılacağını söyledi.

MISIR HAVAYOLLARI DA UÇMAYACAK

Mısır Havayollarının da cuma gününden sonra Erbil’e uçmayacağı öğrenildi.

Kaynak: ulusal.com.tr