Dedeman Konya’ya gastronomi ödülü

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Hazreti Mevlana’nın başaşçısı Ateşbâz-ı Veli adına düzenlenen Ateşbâz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri kapsamında düzenlenen ‘Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması’ birincisi Dedeman Konya oldu.

Meram Belediyesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği iş birliğiyle düzenlenen Ateşbâz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi. Hazreti Mevlana’nın başaşçısı Ateşbaz-ı Veli adına ve bu yıl 5’incisi düzenlenen tören yoğun ilgi gördü.

Dünyada adına türbe yapılan ilk aşçı olan Âteşbaz-ı Veli’yi daha iyi tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde; Moderatörlüğünü Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin’in yaptığı yarışmada, Gazeteci Yazar Reha Tartıcı, Gazeteci ve İletişim Danışmanı Tamer Altınay, Maria Ekmekçioğlu, Yazar Zeynep Kakınç, TV Program Yapımcısı Selim Kutucular ve Günaydın Et Restoran Kurucu Ortağı Cüneyt Asan’ın jüri üyeliklerini yaptığı yarışmada Dedeman Konya birinci seçildi. Executive Chef Abdullah Çelik’in önderliğinde, Nurcan Uslu, Yasin Uyar ve Mustafa Kaya’ dan oluşan Dedeman Konya ekibi yaptıkları sunumlarla juriyi etkilediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dedeman Konya Genel Müdürü Recep Altınok, “Öncelikle bu etkinliğin şehrimize kazandırılması ve devam ettirilmesi gerek turizm sektörü gerekse Selçuklu Mutfağının Dünya’ya duyurulması için büyük bir fırsat. Yarışma süresince özverili çalışmalarıyla dikkat çeken ve ödülü bize kazandıran tüm ekibimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.