TÜRSAB adayından ‘muhalefet bu kez kesin birleşecek’ iddiası!

Last Updated on 13 Ekim 2017 by Yaşar Çelik

Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) TÜRSAB başkan adaylarıyla yaptığı görüşmelerin üçüncüsünü Hasan Erdem’le gerçekleştirdi. Erdem, “Muhalefet bu kez kesin birleşecek; garantisini veriyorum” dedi.

Uzun süre muhalefet yapınca mevcut Başkan Başaran Ulusoy’un politikalarını çok iyi çözdüklerini söyleyen Erdem, “Mevcut yönetimin en temel politikası “böl – parçala – yönet”… Bu dönem buna fırsat vermeyeceğiz. Bölünmeyeceğiz. Birlik beraberlik içinde olacağız. Muhalefet bu kez birlik ve beraberlik içinde olacak. Bu sefer, bu seçimi alacağız. Çünkü geçmişte yapılan hataları biliyoruz. Yapılması gerekenleri de çok iyi biliyoruz” yorumunu yaptı.

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk’ın da Başkan adayı olduğunun hatırlatılmasının üzerine Erdem, Ramada Hotel Taksim’de yapılan toplantıda şunları kaydetti:

MUHALEFET AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR

“OTSAD’daki arkadaş önce aday olmayacağını deklare etmiş ve bizimle beraber olduğunu söylemişti. Daha sonra aday oldu. Fakat garanti ediyorum, seçim öncesinde muhalefet mutlaka birleşecek. Bunu bilmemiz gerekiyor. Çünkü birleşmeden bir yere varamayız. Biz kendi aramızda görüşüyoruz. Diğer adaylarla bir sorunumuz yok. Muhalefette bizim söylediklerimizle diğer adayların söylediği arasında pek bir fark yok. Aynı şeyleri savunuyoruz.

KOLTUK SEVDAMIZ YOK

Bizim bir koltuk sevdamız yok. İlla ben başkan olayım, diğerleri başkan olmasın amacı ile yola çıkmadık. Biz yanlış sistemin ve gidişatın değişmesi için yola çıktık. Acentelerin ve turizm sektörünün menfaatine işleyen bir anlayışın gelmesi için mücadele veriyoruz.

Anlaşamayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki, art niyet olmasın. Yeter ki proje bir muhalefet olmasın. Benim en büyük korkum, seçim öncesi bir takım Bizans oyunlarının oynanması. Biz bunları bildiğimiz için o oyunlara fırsat vermemeliyiz.

3 BİN OYUMUZ VAR

Bu seçimde bazı BYK başkanlarımız da mevcut yönetimi desteklemiyor. İktidarda büyük oy kaybı var. Biz muhalefetin oyunu bir bütün olarak düşünüyoruz. Katılım yüksek olursa 3 bin oyumuz var.”

TÜRSAB’IN ŞİRKETLERİ

TÜRSAB’ın şirketleri konusundaki diğer aday DETUR CEO’su Firuz Bağlıkaya’nın iddialarına ilişkin de yorum yapan Hasan Erdem, TÜRSAB’ın bu kadar çok iştirakinin olmasına karşı olduğunu açıkldı. Erdem, TÜRSAB’ın kuruluş amacının dışında faaliyet gösterdiğini, göstermediği tek faaliyetin kuruluş amaçları doğrultusundaki faaliyet olduğunu idda ederek şöyle konuştu:

“Müzelerin restorasyonu, okul açılması ve Kuşadası Kongre Merkezi. TÜRSAB’ın kuruluş amaçları bu saydıkları değil. TÜRSAB’ın kaynakları tamamen amaç dışı kullanılıyor. Müze bahçelerindeki çöplerin toplanması TÜRSAB’ın işi değildi. Bunlar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işidir. Bunu yapmak için de devlet bütçesinden para alıyorlar.

Bizim yapmamız gereken kültürel değerleri ürün haline getirilip pazarlanmasını ve tanıtımının yapılmasını sağlamaktır. Bunun için acentelerin teşvik edilmesi gerekir. Ayrıca yeni destinasyonların geliştirilmesi ve turizm çeşitliliğin artırılması için çalışmalar yapılması gerekir. Bununla ilgili hiçbir çalışma olmadığını görüyoruz.

İştirakler üyelerimize hizmet ediyorsa kalacak, ama ticari amaçla kurulanları kapatacağız.”

KATILIMI AZALTMAK İSTİYORLAR İDDİASI

Başaran Ulusoy yönetiminin Genel Kurul’a katılım sayısını düşürmek için katılım formlarını geciktirdiğini iddia eden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 Kasım’a kadar başvuru süresi koydular. Hala binlerce acenteye katılım formu ulaşmadı. Kalem ellerinde, defter ellerinde, istedikleri kişilerin formlarını kendileri dolduracaklar. Zaten kampanyanın genelinde bir haksız rekabet söz konusu… Biz kendi imkanlarımızla Türkiye’yi gezip kampanya yürütüyoruz. Onlar ise bunları TÜRSAB’ın kasasından seçim çalışması yapıyorlar.”