Artvin uluslararası tanıtıma hazır

Last Updated on 18 Ekim 2017 by Turizm Günlüğü

T.C. Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Artvin Dernekler Federasyonu’nun güç birliği ile, Artvin’in tanıtımı için dev organizasyona hazırlanıyor.

“Artvin Tanıtım Günleri” 25 – 29 Ekim 2017 tarihleri arasında 5 gün süreyle Maltepe Sahil Etkinlik alanında gerçekleştirilecek. Artvin’in kültürel zenginlikleri, yaşam tarzı, eşsiz doğası ve turizm alanları bu etkinlikle uluslararası alanda tanıtılacak.

25 Ekim Çarşamba günü siyaset, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ve halkın katılımıyla “Festival Kortej Yürüyüşü” Bostancı sahilinden Maltepe Sahil Etkinlik alanına kadar gerçekleştirilecek.

SÜRPRİZ SANATÇILARDA YER ALACAK

Artvinli Dernekler Federasyonu’nun (ARDEF) organizasyonuyla gerçekleşecek olan tanıtım günlerinin sanatçıları da belli oldu. 25 Ekim’de başlayacak olan organizasyonun sürpriz sanatçıları arasında Resul Dindar, Hülya Polat ve Niyazi Koyuncu yer alıyor.

UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak tescil edilen Borçka Macahel Yaşlılar Korosu da etkinlikte şarkılarını seslendirecek.

Organizasyona katılan Artvin’li yerel sanatçılar arasında ise; Nurcanım, Faik Pala, Erol Alkan, Mesut Torun, Fuat Bahçeci, Bizim Yaşar, Nazlı Dursun, Aydoğan Can Yılmaz, Semine Köroğlu, Solmaz Akgül, Ahmet Kara, Beste Özdemir, Bayar Şahin, Samida, Bursa Şavşatlılar Derneği Çift Jandarma Tiyatro Ekibi, İBB Dans Topluluğu ve Atabarı Folklor Ekibi 5 gün boyunca sürecek olan “Artvin Tanıtım Günleri”nde sevenleriyle buluşacak.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ETKİNLİK

Organizasyonda dikkat çekici etkinliklerden biri de, çocukların bir araya gelerek 600 cm’e 400 cm büyüklüğünde dev tuvale çizecekleri Kent Tablosu olarak öne çıkıyor. Yüzlerce çocuğun yapacağı resimler gün sonunda profesyonel ressamlar tarafından kompozisyon haline getirilerek Kadıköy Meydanı’nda sergilenecek.

ARTVİN ÇOK ÖZELLİKLİ BİR ŞEHİR

ARDEF Başkanı Ferman Erşahin ise organizasyon hakkında “Artvin ilklerin şehridir. Artvin kadına şiddetin yaşanmadığı, merkezinde trafik ışıkları olmayan, sokak çocuğunun bulunmadığı, insan ömrünün en uzun yaşandığı, muhteşem doğasıyla çok özellikleri olan bir şehrimizdir. Bu yıl akıllardan çıkmayacak, unutulmaz bir etkinlik hazırlıyoruz. 25 Ekim’de siyaset, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimlerinin ve halkın katılımıyla gerçekleşecek olan Festival Kortej Yürüyüşü düzenleyeceğiz. Tam bir renk cümbüşü ve coşku seli şeklinde gerçekleşecek olan bu etkinlikleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsayacak şekilde hazırlıyoruz” dedi.

TUTKUNUN YERİ

Artvin’in geleneklerini anlatmak ve yaşatmak istediklerini belirten Erşahin konuşmasına şöyle devam etti, “Bu etkinlik Artvin’in doğasıyla, yemekleriyle, müziği, horonu, tulumuyla, eğlencesiyle kültürel geleneklerinin yansıtılacağı muhteşem buluşmalara ve toplumsal kucaklaşmalara sahne olacaktır. Artvin’e özel Artvin Köy Düğününü gerçek anlamda yapacağız. Artvin’li gelin ve damadımız tanıtım günlerinin açılışında gerçekten evlenecekler ve nikâhlarını Belediye Başkanımız kıyacak.

Ayrıca doğal yaşamın insan sağlığına olan katkısını vurgulayan Erşahin, “Bu vesile ile Artvin’den 100 yaşında, sağlıklı, ve hayatında hiç ilaç kullanmamış özel bir konuğumuz da olacak. Çocukların bir araya gelerek dev tuvale yapacağı resim çalışması “Artvin Kent Tablosu” olarak Kadıköy Meydanında sergilenecek. Bu sene bir de rekor denememiz olacak. Artvin’e has Atabarı oyununu Maltepe Sahilinde 25 Bin kişinin katılımıyla 08 koreografisi eşliğinde gerçekleştireceğiz” dedi.