Salt Galata ile “Yararlı Sanat Ofisi” buluşması

Last Updated on 23 Ekim 2017 by Turizm Günlüğü

Asociación de Arte Útil platformu ortaklığında SALT Galata’da açılan Yararlı Sanat Ofisi’nin kamu programları devam ediyor.

7 Kasım’da gerçekleşecek olan “Ekolojik Kriz Sonrası Müzecilik ve Demokrasi” başlıklı Barış Tut’un konuşması ile 11 ve 25 Kasım’da gerçekleşecek olan “Ezilenlerin Tiyatrosu” başlıklı Aylin Vartanyan Dilaver’in yürütücülüğündeki atölyeler sanatseverlerle buluşacak.

Yararlı Sanat Ofisi’nin ilk konuşma programında araştırmacı Barış Tut, “ekolojik müzecilik” yaklaşımının imkân ve kısıtlarını tartışmaya açacak. Mevcut problemlerin yeni bir demokratik modelin inşasıyla çözülebileceğini savunan Tut, müze ve kültür kurumlarına ait araçların bu süreçte nasıl kullanılabileceğini değerlendirecek.

Aylin Vartanyan Dilaver’in yürütücülüğündeki atölyenin ilk oturumunda İmge Tiyatrosu tekniği kullanılarak katılımcılar, günlük hayat çıkmazlarına dair duygularını, bedenleriyle oluşturdukları heykellerle birer imgeye dönüştürecek ve bu yolla iletişim kuracaklar. Forum Tiyatrosu tekniğine dayalı ikinci oturumdaysa, çatışmalara yol açan kişisel tecrübeler katılımcılarla hazırlanan bir skeçle hikâyeleştirilecek.