Kış turizmini; yerli turistler ve MICE belirliyor!

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Türkiye’de 300’ün üzerinde kayak, termal ve spa otelinin olduğunu söyleyen tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, kış turizminin hacmini yerli turistler ve kapalı grup organizasyonlarının (MICE) belirlediğini de sözlerine ekledi.

Türkiye’nin önde gelen turizm portallarından tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, Ekim ayında başlayan kış erken rezervasyon dönemini değerlendirdi. Özellikle çalışan kesimin yıllık izinlerinin tamamını yazın kullanmak yerine, yıl içine yaymayı tercih etmesiyle birlikte sektörün bu kampanyaya başladığını belirten Küçükyılmaz,

“Kış erken rezervasyon kampanyası, sektörde bu yıl dördüncü kez uygulanıyor. Kampanyaya olan ilgi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl yaklaşık 120 bin kişinin bu kampanyadan yararlandığını düşünüyoruz. Bu kış ise yüzde 40 büyüme bekliyoruz. Aldığımız meteoroloji tahminlerine göre, geçen yıla göre daha yoğun kar yağışı bekleniyor, bu da kış tatiline olan ilgiyi artıracaktır” diye konuştu.

İşte kış turizminin beş gözde merkezi

tatilsepeti.com’un verilerine göre, kış turizminde en çok kayak ve termal otelleri tercih ediliyor.

30 Kasım’a kadar devam edecek kış erken rezervasyon kampanyası kapsamında gecelik kişi başı fiyatlar,

Yalova termal bölgesinde 67 TL,

Afyonkarahisar termal bölgesinde 76 TL,

Uludağ’da 92 TL,

Kartalkaya’da 110 TL,

Palandöken’de ise 185 TL’den başlıyor.

Aralık ayında geçerli olan bu fiyatların yanı sıra, birçok termal otel hafta içi konaklamalarda ücretsiz geceleme imkanı sunuyor. Erciyes ve Palandöken bölgelerinde minimum üç gece konaklayan misafirlere ücretsiz gidiş dönüş havalimanı transfer hizmeti, Uludağ ve Kartalkaya bölgelerinde ise ulaşımda indirim sağlanıyor. Kampanyalara ek olarak, birçok tesis 0 – 6 yaş veya 0 – 8 yaş grubundan ücret almıyor.