Tim Cordon, Carlson Rezidor Hotel Grubunun başkan yardımcısı oldu

Carlson Rezidor Hotel Group, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Tim Cordon

Last Updated on 18 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Dünyanın en dinamik otel gruplarından biri olan Carlson Rezidor Hotel Group, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Tim Cordon’u atadı. Kariyeri boyunca çeşitli liderlik pozisyonlarında bulunan Cordon, edindiği tecrübeleri, Carlson Rezidor Oteller Grubu çatısı altında bulunan ödüllü oteller; Radisson Blu, Radisson RED ve Park Inn by Radisson’a aktaracak.

2003 yılından bu yana Carlson Rezidor oteller grubunda çeşitli liderlik pozisyonlarında bulunan Cordon, kariyerine Manchester ve Londra’daki Carlson Rezidor otellerinde başladı. Kariyerinde kısa bir süre Londra’daki Cumberland Otel’de Genel Müdürlük yapan Cordon, Radisson Blu Hotel, Dubai Deira Creek’e Genel Müdür olarak geri döndü. 2015’te ise Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü görevini üstlendi.

“Tim, planlarımızın genişlemesi ve bu önemli pazarlardaki stratejik operasyonlar için kritik olan bilgi, beceri ve tecrübeyi taşıyan genç ve dinamik bir liderdir.”

Carlson Rezidor Oteller Grubu Başkan Yardımcısı ve Operasyon’dan Sorumlu Başkan Chema Basterrechea atama hakkında şunları söyledi; “Tim Cordon’un Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Bölge Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atamasını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Tim, planlarımızın genişlemesi ve bu önemli pazarlardaki stratejik operasyonlar için kritik olan bilgi, beceri ve tecrübeyi taşıyan genç ve dinamik bir liderdir. Tim’in tecrübeleri Ortadoğu ve Türkiye’de operasyonlarımızı oluşturmada daha şimdiden önemli bir rol oynamıştır ve etkileyici çalışmalarına; misafirlerimizin, mal sahiplerimizin ve paydaşlarımızın faydasını gözetecek şekilde devam edeceğine eminim. Bu atama organizasyonumuzun liderleri teşvik etme konusundaki kararlılığını da göstermektedir.”

Mark Willis’e teşekkür…

Öte yandan kariyerini İngiltere Bölge Müdürlüğü görevinden Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Kıdemli Başkan Yardımcılığı pozisyonuna kadar yükselten Mark Willis’e teşekkür eden Chema Basterrechea, “Son 20 yıldaki dikkat çekici liderliği ve hizmeti nedeniyle Mark Willis’e teşekkür etmek istiyorum. Ortadoğu, Türkiye ve Afrika olmak üzere iki önemli büyüme bölgesinin birleşmesinde kritik bir rol oynadı. Mark için en iyi dileklerimizi ve Carlson Rezidor Otel Grubu’na olan bağlılığı ve sadakati için samimi teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“Önümüzdeki bir yıl içinde ödüllü otel markalarımız olan Radisson Blu, Radisson RED ve Park Inn by Radisson’u güçlü bir otel yaklaşımı ile bölgedeki en hızlı büyüyen otel gruplarından biri olarak konumumuzu daha da güçlendireceğiz.”

Ataması hakkında konuşan Tim Cordon; ”Yeni bir liderlik, ve yeni stratejik yaklaşım kapsamında yeni bir yolculuğa çıkarken, Carlson Rezidor gibi dünyanın en dinamik otel gruplarından birinde bu göreve getirildiğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Önümüzdeki bir yıl içinde ödüllü otel markalarımız olan Radisson Blu, Radisson RED ve Park Inn by Radisson’u güçlü bir otel yaklaşımı ile bölgedeki en hızlı büyüyen otel gruplarından biri olarak konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Ancak, portföyümüzün boyutu sadece bununla sınırlı değil. Yenilikçi kavramlar, tasarım, mimarlık, sürdürülebilirlik ve cinsiyet eşitliğine odaklanan çeşitlilik ve topluma kazandırma çabalarımız da dahil olmak üzere müşteri hizmetlerinde öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Nottingham Trent Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Tasarım ve Teknoloji bölümünden mezun olan Cordon, 2006 yılında Alpha Forum Ödülü ile British Hospitality Hall of Fame’e girdi. Kendisi evli ve üç çocuk babasıdır. Cordon yaşamını, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgelerinin Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Dubai’de sürdürüyor.