Uluslararası MICE Derneği ile Batı Karadeniz’i bi’ turladık

Uluslararası MICE Derneği

Last Updated on 7 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Uluslararası MICE Derneği koordinasyonunda Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel sponsorluğunda MICE çalışan sektör paydaşlarına yönelik Batı Karadeniz Turu gerçekleştirildi.

10-12 Kasım tarihleri arasında “Tadımlık Batı Karadeniz Turu” adı altında gerçekleştirilen organizasyona İstanbul’dan 30’a yakın MICE çalışan acente, paydaş ve basın mensubu katıldı.

Etkinliğin ilk gününe Emre Özkan’ın rehberliğinde eski Türk evlerinin bulunduğu Bartın’a varılmasıyla başlandı. Kuş Kayası ve Bakacak Tepesi’nde keyifli bir fotoğraf çekiminin ardından gezi programı Amazonlarıyla ünlü Amasra’da devam etti. Kale içi, Şapel, Liman ve Tahtacılar Çarşısı ziyaret edildi.

Müthiş salatası ve balıklarıyla öğle yemeğini aldığımız Çeşm-i Cihan Restaurant’ı da vurgulamakta fayda var!

Uluslararası MICE Derneği
Amasra, Bakacak Tepesi

Organizasyonun ikinci gününde; katılımcılar güne ATV safarisi ile başladı. Ardında otel yetkilileri tarafından Ilgaz Dağı Milli Parkı, bölge bilgilendirmesi ve yapılabilecek aktiviteler hakkında kısa bir tanıtım gerçekleştirildi.

Kastamonu’ya inerken Tımarlı Sipahilerden kalma bir çiftlik – konuk olan ” İzbeli Çiftliğine ” uğrayarak İzbeli Ana’nın misafiri olduk. Bizi etli, otlu, patatesli, yoğurtlu pideleri ile birlikte yayık ayranıyla ağırladı.

Burası müthiş bir yer. Evin sahibesi Sabiha İzbeli. Tam bir Cumhuriyet kadını. Çiftlik 900 dönümden oluşan çok büyük bir arazi. Burada kısa da olsa doğal hayatı yaşarken, yöresel tatlarla hazırlanmış yemekler yiyebiliyorsunuz. Yolunuzu buraya düşürmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Sonrasında Kastamonu şehir merkezine gidilerek başlıca Nasrullah Camisi, Şardırvanı ve Köprüsü, Münire Medresesi El Sanatları Merkezi, Kastamonu Kalesi, tarihi Hükümet Konağı, Kastamonu Saat Kulesi ve daha pek çok yer gezildi.

Gün sonunda Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel’e dönülerek organizasyona katılan acenteciler için gece eğlencesi düzenlendi. Derneğin yönetim kurulu üyeleri ve konuklar gecenin geç saatlerine kadar keyifli anlar yaşadı.

Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel

Etkinliğin son gününde ise safran bitkisinin meşhur olduğu Safranbolu’ya yol alındı.
Bektaşi öğretisinin ve Anadolu yardım severliğinin en iyi örneklerinden birisi olan ve çamaşırhanesiyle de sahip olduğu kültürü yansıtan Yörük Köyü gezildi. Ardından şehir merkezine varılarak Cinci Hanı, Kaymakamlar Müze Evi, Pazar Yeri, Arasta, Demirciler-Bakırcılar Çarşısı, Lokum Atölyeleri, Hıdırlık ve konaklar ziyaret edildi.

Safranbolu, Demirciler Çarşısı

Etkinliğin sonunda Uluslararası MICE Derneği Başkanı Serdar Söyler, Uluslararası MICE Derneği İkinci Başkanı Hüseyin Kurt ve Uluslararası MICE Derneği Saymanı Mali Kanji ile Turizm Günlüğü olarak keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Uluslararası MICE Derneği
Uluslararası MICE Derneği Saymanı Mali Kanji, Uluslararası MICE Derneği İkinci Başkanı Hüseyin Kurt ve Uluslararası MICE Derneği Başkanı Serdar Söyler (Soldan sağa doğru)

“AMACIMIZ OTELLERİN BU TİP ETKİNLİKLERDE ÖN PLANA ÇIKARILMASI”

i-MICE olarak hedeflerinin MICE potansiyeli olan otellerin ve etkinlik merkezlerinin biraz daha ön plana çıkartılması ve bu mekanların daha fazla organizasyonlar için kullanılmasının sağlanması olarak tanımlayan Uluslararası MICE Derneği Başkanı Serdar Söyler, “Ferko Ilgaz çok güzel bir otel. Pek çok arkadaşımız bu otele gelmemişti. Bu otelin ne kadar güzel salonlarının olduğunu ve ne kadar güzel imkanlarının olduğunu burada görmüş oldular. Eminim ki döndüklerinde gerçekleştirecekleri organizasyonlarda bu oteli de mutlaka değerlendireceklerdir. Otelde güzel yatırımlar yapılmış ve büyük salonlar oluşturulmuş. Böylelikle bu tip organizasyonlarda bu salonlar daha çok kullanılacaktır” açıklamasında bulundu.

Uluslararası MICE Derneği İkinci Başkanı Hüseyin Kurt

“AMACIMIZ SÜREKLİ FAYDA ÜRETMEK”

Kuruldukları günden bu yana tek amaçlarının fayda üretmek olduğunun altını çizen Uluslararası MICE Derneği İkinci Başkanı Hüseyin Kurt da, “Derneğimiz tüm sektör paydaşlarını bir araya getirirken gerek özel gerekse de kamu nezdinde kitlesel muhatap – temsilci olarak yoluna hızlı ve emin adımlarla devam etmektedir” dedi.

Yapmış oldukları organizasyonun i-MICE üyelerine ve sektör paydaşlarına yönelik bir gezi olarak düzenlendiğini söyleyen Hüseyin Kurt, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Etkinliğimiz ‘Tadımlık Batı Karadeniz Turu’ adı altında gerçekleşti. Bu organizasyonla amacımız sektör paydaşlarına hem bu destinasyonu tanıtmak hem de keyifli bir hafta sonu geçirip İstanbul’dan uzakta stresi üzerilerinden atmalarını sağlamaktı. Program kapsamında arkadaşlarımıza Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel sponsorluğunda iki gece konaklamalı Bartın, Amasra, Kastamonu ve Safranbolu gezisi düzenledik. MICE sektörü segment olarak büyük bir ekosistemden oluşuyor. 100’e yakın sektör paydaşıyla birlikte çalışıyoruz. Dolayısıyla tüm sektörü bir araya getirdiğimiz işbirliği, iş fırsatı ve network alanı oluşturacağımız bu tip organizasyonlar bundan sonrada devam edecektir. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılımlarından dolayı konuklarımıza da teşekkür ederiz.”

Uluslararası MICE Derneği Saymanı Mali Kanji (En sağda)

“YENİ YERLER KEŞFEDİP NETWORK AĞIMIZI GENİŞLETİYORUZ”

Dernek olarak gerçekleştirdikleri organizasyona katılan konuklara teşekkürlerini sunan Uluslararası MICE Derneği Saymanı Mali Kanji de, “Bu geziye benzer geziler düzenleyip hem yeni destinasyonlar tanıyıp hem de network ağımızı genişletiyoruz. Dernek olarak çok yoğun ajandamız var. Takvim sektör paydaşları için sürekli dolu. Önümüzdeki günlerde eğitim organizasyonlarımız, network etkinliklerimiz, fam tripler, B2B toplantılar ve fuar katılımlarımız devam edecektir. “