Sağlık turizmine ivme kazandıran saç dövmesi sektörü yaygınlaşıyor

Last Updated on 6 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Saç dövmesi, kellik sorunu alan insanlar arasında özellikle Avrupa’da son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı. Kellik, özellikle erkeklerde çok sık görülen bir sorun olmaya devam ediyor. Bu sorunu saç ekimi gibi tıbbi bir müdahale ile çözmek isteyenler için Türkiye’de oldukça başarılı sağlık merkezleri hizmet sunuyor.

Saç dövmesi – Saç pigmentasyonu

Herhangi bir hastalık ya da doğal nedenlerden dolayı saçlarını kaybeden kişilere modern ve alternatif bir çözüm sunan Saç pigmentasyonu, özellikle Avrupa ve Amerika’da son birkaç yıldır hızla yayılan bir sektör olmaya başladı.

Derideki tüm izleri kapatıyor

Saç pigmentasyon uygulamasının Türkiye’deki ilk uygulayıcıları arasında Fatih Serdaroğlu’nun adı geçmektedir. Türkiye’de ilk defa 2011 yılında uygulamaya başlayan bu yöntemde kullanılan, pigment madde kök boyasının ham oluşumundan oluşmaktadır. Dünya üzerinde tüm boyaların ana maddesini kök boya oluşturur. Ancak medikal pigmentasyon için kullanılan boyalar laboratuar ortamında yapılırlar ve deri altı için oluşturulmuş özel maddeler içerirler. Medikal pigmentasyon işleminde sadece deri altı saç simülasyonu yapılmaz aynı zamanda, ameliyatlar sonrasında kalan yara izleri, fut izleri de kapatılmaktadır.

Saç Dövmesi – Hair Tattoo Tarzları

Hiç saçı olmayanlar ya da sadece yanlarında saçları olup kısa tutanlar için uygulama.
Seyrek saçlı olup, saç diplerinde topik yerine saç dövmesi uygulaması.
Köseler için sakal ve bıyık uygulaması.

Kafa Derisi Yanmalarında Saç Dövmesi

Ateşte yanma, sıcak suyla haşlanma gibi kafa dersindeki saç köklerinin kaybedildiği durumlarda saç dövmesi çözüm olabilmektedir. Yanık kafa derisi, deformasyona uğramış deridir. Yanık bölge ister küçük bir bölge olsun, ister kafanın tamamını kaplasın saç dövmesi yöntemiyle doğal bir görünüm verebiliyor.

Protez Saçtan Kurtulmak İsteyenlere Saç Dövmesi

Devamlı olarak kafa derisini kapatan bir nesneden sıkılanlar ya da protezi hiç kullanmak istemeyenler için Saç dövmesi & saç simülasyon & scalp micro pigmentation işlemi öneriliyor. Saç Dövmesi – Hair Pigmentation yöntemiyle saç şeklinde kafa derisine işlenen mikro pigmentler son derece doğal bir görüntü oluşturur ve toplum içinde dolaştığınızda fark edilmezler.