Ortadoğu’nun gastronomi mekanları Mondrian Doha’da

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Konuk ağırlama şirketi SBE, Mondrian Doha’da yer alan yeme-içme mekanında dünyanın en önemli restoranlarına yer veriyor.

SBE, Mondrian Doha’da yer alan yedi yenilikçi bar ve restoran merkezlerini açarak, Katar’ı dünya mutfağının benzersiz tatlarıyla tanıştırıyor. Mondrian Doha, konuklarına eşsiz bir deneyim yaşatırken, konuklar da otelin, Katar’da yedi yenilikçi restoran ve barın yer aldığı yeme-içme mekânını tecrübe etme fırsatı bulacak.

Görevine yeni atanan Mondrian Doha Genel Müdürü Axel Gasse, “Bu ikonik yapının ilk ekibinin başında olmaktan çok memnunum. Mondrian Doha sadece bir otel değil, başlı başına bir destinasyondur. Kumaşı Katar kültürüyle ilmek ilmek dokunmuş benzersiz bir düşler vahasıdır. Yeni görevimde, her konuğun beklentilerini her yönüyle aşacak bir hizmet düzeyi oluşturmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

İşte yedi yenilikçi restoran ve barın yer aldığı yeme-içme mekânı:

MORIMOTO

Iron Chef Masaharu Morimoto’nun Doğu ve Batı tatlarını harmanlamadaki eşsiz ustalığını gösteren, dünyanın en iyi suşi kreasyonlarından ve unutulmaz yemeklerinden oluşan seçkin Japon tatları Morimoto Doha ile sunuluyor.

18 sandalyeli bir suşi bar, bir ana yemek salonu ve özel yemekler ve iş toplantıları için iki özel yemek odasıyla üç seçkin yemek deneyimi sunan Morimoto Doha, yenilikçi Japon mutfağı, eşsiz içkiler ve Japon ressam Hiroshi Senju’nun sanat eserleriyle süslenmiş bir ortam sunarak, Japon mutfağının yükselen lüks seviyesini yeniden tanımlıyor.

CUT

Ünlü Amerikalı şef ve restoratör Wolfgang Puck, ödüllü uluslararası et restoranı CUT’ı Katar’a getiriyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için açık olan CUT, eşsiz mutfak hizmeti ve tasarım bileşimiyle her düzeyde yenilik sunuyor.

HUDSON TAVERN

Mondrian Doha’da açılan yeni restoranlar arasında yerini alan Hudson Tavern, Katar’daki rustik ve modernin eşsiz bir şekilde birleştiği ilk otantik New York şehir merkezi tarzı Amerikan Bar’ı oldu. Hudson Tavern, arkadaşlarla buluşmak ve sosyalleşmek için kurum içi bir DJ ve muhteşem düzenleme ile bohem bir yemek ortamı sunuyor.

WALIMA

Otantik bir Katar konuk ağırlama mekanı olan Walima, Mondrian Doha’nın yeme içme deneyiminin de kalbinde yer alıyor. Walima, duyuları Doha’nın sürekli değişen manzarasıyla eş, modern, dinamik bir ortamda zengin, canlı Arap mutfak kültürünün eskilerden gelen cazibesiyle buluşturuyor.

Walima’daki konuklar, büyük aile yemekleri için geniş bir oturma alanında ya da VIP’ler için mahremiyet şansı sunan kabartmalı cam bölmeleri tercih edebiliyor. Seçkin bir ortamda meşhur Katar konukseverliği ve hizmetiyle sunulan nefis Ortadoğu mutfağı benzersiz tatlar sunuyor.

Walima’nın dış mekân terası, West Bay Lagünü’ne karşı güneşin batışını izlerken nargile keyfinin çıkarılabileceği geleneksel Arap çadırlarına ev sahipliği yapıyor.

RISE

New York’un yerleşim alanlarındaki kardeş mekânlarından ve Los Angeles’taki Hollywood’un cazibesinden ilham alan Mondrian Doha sky bar Rise’da konuklar büyüleyici bir dünyaya taşınıyor. 27’inci katta yer alan ve The Pearl, West Bay ve Lusail City’nin muhteşem manzarasını sunan Rise, Doha’nın en önde gelen sosyal mekânı olmaya aday. Rise, DJ gösterilerine de yer verecek.

BLACK ORCHID

Mondrian Doha Black Orchid Doha’da görülmesi ve görünülmesi gereken yer olarak tasarlanıyor. El yapımı hoparlör kapılar, gizli tüneller, konforlu VIP oturma yerleri ve iki barı, Katar’ın en yeni gece mekânını, sofistike, ısmarlama yapılmış gibi insanı sarmalayan bir deneyime dönüştürüyor.

Doha’nın en seçkin gece kulübü olmaya aday bu yeni konsept, VIP masaları, VIP şişe servisi ve davetkar düzenlemesiyle sosyal sahneyi yeniden düzenleyecek.

MAGNOLIA BAKERY

Konukların yeni fırından çıkmış fincan keklerin tadını çıkarırken aynı zamanda çok özel çay ve kahve çeşitlerini seçerek öğleden sonralarını keyifle geçirecekleri ya da her tür etkinlik için pasta seçtikleri New York’un ikonik ekmek ve pasta fırını Magnolia Bakery Mondrian Doha’da yerini aldı.