Neredekal.com’dan Şeb-i Arus fırsatı

Last Updated on 15 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Hz. Mevlâna’nın bu seneki 741.ci ölüm yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma törenleri için Konya’ya gelen misafirler, neredekal.com ile Konya otellerinin son dakika fırsatlarına ulaşabilir.

Türkiye’nin otel arama motoru neredekal.com, Şeb-i Arus törenleri döneminde, kişi başı 175 TL’den başlayan fiyatlarla keyifli bir hafta sonu geçirme fırsatı sunuyor.

Bu yıl da sema ayinlerinden, şiir dinletilerine, konferanslardan sergilere kadar zengin bir program gerçekleşen anma törenleri Hz. Mevlana’nın vefat ettiği 17 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Mevlana Kültür Merkezi’nde gün boyunca gerçekleşecek sergiler, fotoğraf yarışmalarının yanı sıra Mevla Türbesi’nin önünde sohbet çadırları da kuruldu.

Akşamları ise tasavvuf müziği konserleri ya da tiyatro oyunları ziyaretçilere Mevlana’yı sanatın her alanı ile daha iyi anlatmayı hedefliyor.

Şeb-i Arus’un en gözde etkinliklerinden olan Sema ayini ise Cumartesi ve Pazar günü saat 14:00’te ve 19:00’da Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.