Termal Palace’ın hedefi: Yılda 700 bin turist!

Last Updated on 18 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Marmara Bölgesi’nin en büyük termal oteli olma özelliğine sahip Yalova Termal Palace’da son aşamaya geçildi. Yılda 700 bin turisti ağırlamayı hedefleyen otel daha kapılarını açmadan bölge insanına kazandırmaya başladı.

180 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 2014 yılında temeli atılan 2 bin 200 yatak kapasiteli Yalova Termal Palace, gayrimenkul ve arsa değerlerini dört yıl içinde yüzde 500 arttırdı.

Bodrum, Kuşadası ve Kütahya’daki otelleri ile başladığı serüveninde bu proje ile birlikte ‘ustalık eseri’ olması için gayret eden Karaderili Şirketler Group, bölge turizmi ve otellerinin kalite çizgisini arttırmayı hedefliyor.

Kaliteden ödün vermediklerini söyleyen Karaderili Şirketler Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, 2016 yılının başında otelin pazarlaması için özellikle Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu’da 15 ayrı satış ofisi kurduklarını bir yıl içinde Yalova nüfusu kadar yani 700 bin kişiyi getirmeyi planladıklarını söyledi.

Yüzde 60’ı Orta Doğulu yatırımcılar tarafından satın alınan devre mülk kısmı, hizmet vermeye devam ederken otelin de en önemli müşteri kesiminin ise yine Körfez bölgesinden gelecek turistler olacağı belirtildi.

Karaderili Şirketler Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili

20 MİLYON DOLAR GELİR SAĞLAYACAK

Turizm kapasitesini üçe katlaması beklenen Yalova Termal Palace’ın katma değerini özetleyen Orhan Karaderili, “Yalova, yatırım yapılması konusunda çok geç kalınmış bir yer. Bölge gerek termal, gerekse yaz turizmi açısından yüksek potansiyele sahip. Turistler geldiklerinde sadece otelde kalmıyor. Yalova ve yakın illeri de gezmek istiyorlar. Bu durum da Yalova bölgesi ve yakın şehirlerin ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Turistlerin Yalova ve yakın şehirlerde yapacakları alışverişlerle bölge ekonomisine 20 milyon dolarlık gelir sağlayacağını düşünüyoruz. Doğrudan Yalova’ya gelen turistlerimiz de İstanbul’u da kapsayacak şekilde paket turlar düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Küresel çapta etkin olan acentelerle anlaşmalar imzaladıklarını söyleten Karaderili, “Bu çabalarımızla dünyanın en kaliteli termal sularını kullanıma sunan tesisimizi ve Türkiye’nin doğal hazinesini herkese tanıtmayı hedefliyoruz. Bizim amacımız biz kazanırken ülkemizin de kazanması” diye konuştu.

7 YILDIZ STANDARDINDA HİZMET

Otelin 2018 yılının başlarına kapılarını açmayı planladıklarını söyleyen Karaderili, “Türkiye’de Turizm Bakanlığına göre alabileceğimiz en üst yıldız sayısı standart 5’tir. Bizim tabelamızda da 5 yıldız görülecek. Ancak Türkiye’de öyle tesisler var ki, 7 yıldız standartlarında hizmet veriyor. Biz de bu kalitede hizmet veren tesislerden bir tanesi olmaya adayız” dedi.

“KONGRELER İÇİN MEKAN SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Otelin hedef olarak turizme yönelik olduğunu söyleyen Karaderili, yaptıkları yatırımlarla iş dünyasının büyük ihtiyaç duyduğu kongre ve seminer alanlarını da hizmete sokacaklarını belirtti. İstanbul’a bir saatlik mesafede bu kadar büyük bir termal otelin olmadığı belirten Karaderili, “Aynı anda 4-5 bin kişinin katıldığı seminerler başka ülkelere gidiyor. Biz bu yatırımla hem uluslararası hem de İstanbul’da seminer ve kongre yapmak isteyenlerin mekân sorununu çözüyoruz” diye konuştu.

Karaderili, “Aynı anda 4 bin 500 kişilik kongre ve toplantıların yapılabileceği salonumuz mevcut. İçerisinde çeviri odaları var. Bu salon aynı zamanda 4’e bölünüp daha küçük gruplara hitap edebilecek seviyelere gelebiliyor. Bunun haricinde, 6 tane daha toplantı salonumuz var” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDE İDDİALI

Termal otellerin de “lüks tatil” sunabileceğini gösteren tesisler geliştiren Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, sağlık turizminin gelişme gösterdiğini belirterek, “Türkiye, termal sularıyla ünlü bir ülke. Biz bu termal sularla şifa bulurken verilen tesis hizmetini ‘tatil’ haline getirmeyi hedefliyor. Tesislerimizde sadece hastalığı olan tedavi olmaya gelmiyor, tatil ihtiyacı olanlar da kendilerini yenileyebiliyor” dedi.

Bir diğer hitap edecekleri kesimin termal su kaynağına sahip olmaları sebebiyle sağlık turizmi olacağını vurgulayan Karaderili “Kireçlenmeden kaynaklı eklem yeri ağrıları olan misafirlerimiz bizi rahatlıkla tercih edebilecekler. Ana binanın altında toplam 6 bin metre karelik bir spa alanımız var. Burada biz aynı zamanda kür merkezi olarak da faaliyet göstereceğiz. Bu kür merkezinde çok çeşitli ve farklı sıcaklıklarda havuzlarımızda olacak” diye konuştu.

RCI ÜYESİ OLDU

Uluslararası oteller zinciri RCI’ın diğer otellerine de üye olan Karaderili Group, Yalova Termal Palace’ı da bu zincire dâhil etti. Böylece dünyanın diğer ülkelerinden zincire üye olan kişiler Yalova Termal Palace ve grubun diğer otellerinde de tatillerini geçirebilecek.

Aynısı Yalova Termal Palace’dan devre mülk alanlar için de geçerli olacak. Bu kişiler dünyanın istedikleri bir yerinde RCI’ın sahibi olduğu devre mülklerde tatillerini geçirebilecekler.