DAHED, sağlıklı gelecek için Van’da!

Last Updated on 25 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

“Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” kampanyası için destek vermek ve DAHED’in kuruluşunu kutlamak amacıyla Housekeeping camiası Van’da buluştu.

Alt yapı çalışmaları yaklaşık bir yıldır devam eden ve Doğu Anadolu Housekeeping Eğitim Derneği (DAHED) tarafından hayata geçirilen “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” adlı kampanyanın tanıtımı 20 Aralık’ta Elite Word Otel’de yapıldı.

DAHED ’in kuruluş yemeğiyle aynı zamana denk getirilen tanıtım gecesine, kurum ve kuruluşların başkanları, temsilcileri, iş adamları ve Van protokolünün yanı sıra medya mensupları katıldı.

Ayrıca kampanyanın en büyük destekçilerinden olan derneklerden, Akdeniz ve Alanya (HOTED) adına ikinci başkan İlknur ÇETİN, Eğitim Komitesi Başkanı Sema Yörütür ve yönetim kurulu üyeleri, Marmaris adına (MAHED) Başkanı Pınar Kalkan Çamlar ve Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffere Tugan, Fethiye adına (FEKHED) Başkanı Gülsüm Ayar ve yönetim kurulu üyeleri, Executive Housekeeping Dergisi, Golden City Media Genel Yayın Yönetmeni Alpay Erüs ve HOTED Alanya, Marmaris MAHED, Fethiye FEKHED, Bodrum KAHDER, İstanbul HEDD gibi Türkiye Housekeeping dernekleri adına konuşmacı olarak Onursal Başkan ve Baş Danışman, Executive Hk Müdürü Hakan Halit Yeni katıldı.

30 PİLOT OKULDA UYGULAMALI EĞİTİM

Konuşmasına kendilerine destek veren Van Valiliğine, Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Eğitim Gönüllüleri Vakfına ve dernek başkanlarına teşekkür ederek başlayan DAHED Başkanı Rıdvan Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilk etapta 30 pilot okul belirlediklerini ve bu okulların temizliğini, hijyenini ve özellikle eğitimini, gerek uygulamalı, gerekse teorik olarak üstlendiklerini belirtti.

Aktaş, bu okullardaki çalışmalar yaklaşık 6 aylık bir zaman zarfında belirli bir seviyeye getirildikten sonra bu projeyi Van geneline yayarak, diğer okullarda da uygulamaya devam edeceklerini ve sürekli hale getireceklerini söyledi. Ayrıca okullarda hijyen ve temizlikte kullanılan temel ihtiyaçları da yardımseverlerin destek ve katkılarıyla mümkün olduğunca karşılamaya çalışacaklarını da ifade etti.

YANINIZDA YER ALMAK İÇİN BURADAYIZ

Rıdvan Aktaş’ın konuyla ilgili düşüncelerini almak için yolladığı proje hakkında çok heyecanlandığını dile getiren Onursal Başkan ve Baş Danışman, Executive Hk Müdürü Hakan Halit Yeni ise projenin bölgeye son derece uygun ve yararlı bir çalışma olacağını düşündüğünü ifade etti.

Projeyi incelemelerinin ardından Türkiye genelindeki Housekeeping dernek başkanlarını arayarak gerekli bilgi akışını sağlandıklarını belirten Yeni, “Birlik ve beraberlik içerisinde projeye destek verip, yanınızda yer almak için buradayız. Projeye emeği geçen, destek veren, katkı sağlayan herkese tüm Housekeeping derneklerimiz, camiamız ve şahsım adına teşekkür ediyor ve kutluyorum. Projenin sonuçlarını görmek, neticesini almak için 5-6 ay sonra tekrar geleceğiz inşallah” dedi.

MAHED’DEN TAM DESTEK

MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar’da yaptığı konuşmada “Bizleri bu projeye dahil eden DAHED başkanı Rıdvan Bey’i bu güzel proje için tebrik ediyorum ve MAHED olarak desteğimizin tam olacağını belirtmek isterim. Van’da başlatılan bu güzel projenin tüm Türkiye’de uygulanabilmesini ve örnek uygulama olarak takip edilmesini temenni ediyorum. Temizlik günümüz koşullarında toplum sağlığı açısından özellikle de temizlik bilinci aşılanmış çocukların sağlıklı gelecekteki rolü açısından çok önemlidir. Ailede başlayan ve okullarımızda devam eden ömür boyu temizlik bilinci yerleşmiş bireyler yetiştirilmesinde bu projenin de büyük katkısı olacağına inanıyoruz” dedi.