Gençlik Otobüsü dünyayı dolaşacak 40 genç arıyor

Last Updated on 3 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Gençlik Otobüsü, 80 günde devr-i alem yaparak dünyayı dolaşacak 40 genç arıyor. 34 ülkeyi gezecek gençler aynı zamanda 3 bin 200 Euro harçlık alacak.

MCD Gençlik Ajansı, MCD Gençlik Kulübü ve Dünya Gençlik Politikaları Derneği tarafından 2010 yılında başlayan proje gençlere ücretsiz Avrupa fırsatları sunuyor.

Büyük bir gençlik hareketi projesi olan Gençlik Otobüsü, 10. yılında Türkiye genelinden seçeceği 40 gence 80 günde devr-i alem yaparak dünyayı dolaşma fırsatı sunuyor. 34 ülke, 48 şehri ücretsiz gezecek gençler, aynı zamanda 3 bin 200 Euro harçlık alacak.

“10. YILA ÖZEL 40 GENCE DESTEK OLACAĞIZ”

Gençlik Otobüsü Proje Koordinatörü Maksut Coşkun Dokunulmaz, 2010 yılından bu güne kadar on binlerce gence dokunduklarını ve binlerce gence Avrupa fırsatı sunduklarını söyleyerek “Gençlik Otobüsü projemizin amacı, ülkemizde yaşayan gençlerimize ücretsiz olarak Avrupa fırsatları sunmak, gençlerimize yeni vizyonlar kazandırarak, ufuklarını genişletmek ve ülkemize faydalı birer lider olarak yetişmelerini sağlamaktır. Gençlere ilham kaynağı olmak, mesleklerinde fark yaratmalarını sağlamak, ülkelerine faydalı çalışmalar yapmalarına destek olmak amacındayız” dedi.

Bu yıl 9.su gerçekleştirilecek olan Gençlik Otobüsü 10. yılına özel, 40 genci 34 ülkeye, 48 şehre götürecek, aynı zamanda gençlere 3 bin 200 Euro harçlık vereceğini de belirten Dokunulmaz, her yıl farklı konseptlerde gerçekleştirilen “Gençlik Otobüsü” projesinin yüzlerce gencin hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiğini söyledi.

ÖNEMLİ KİŞİLERLE BİR ARAYA GELECEKLER

Türkiye genelinde www.genclikotobusu.com sayfasına yapılan başvurular arasından seçilecek olan 40 genç, hem dünyayı gezecek, hem de gezdikleri ülkelerde çok önemli kişi ve kuruluşlarla bir araya gelecekler.