Konyalı Turizmcilerden sektöre destek

Konya - Mevlana Türbesi

Last Updated on 11 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

Hem turizm sektörü hem de Konya turizmini geliştirmeye yönelik faaliyetlerini anlatan Konya Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği Başkanı Seda Kuşvuran, “Konya’mız için turizmin önemi şüphesizdir. Dernek olarak sektörün ve Konya’nın değerlerin ifade edilmesi konusunda azami gayret göstereceğiz” dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında kurulan Konya Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği (TURİDER) Yöneticileri, Konya Ney Hotel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek derneğin faaliyetlerini anlattılar.

Basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Dernek Başkanı Seda Kuşvuran, derneğin özellikle Konya turizmi ile ilgili konuları, sorunları ve çözümleri ile ilgili bilimsel ve pratik çözümler sunmak, bu yöndeki çalışmalara katkılar yapmak, şehrin turizm olgusunun ve ilgili tüm tesis ve unsurlarının dünya standartlarında gelişmesini sağlamak, turizm ve iş dünyasında yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlara ilişkin tüm detayları ilgili mercilerin dikkatine sunmak ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile kurulduğunu ifade etti.

“EL BİRLİĞİ İLE DEĞERLERİMİZİ TANITACAĞIZ”

Konuşmasının devamında Konya için turizmin çok önemli olduğunu vurgulayan Seda Kuşvuran, “Dernek olarak Konya’mızın barındırdığı muazzam değerlerin farkındayız. Özellikle son yıllarda dünya turizm trafiğinin artması, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sektörün gelişmesi için açtığı vizyon ve şehrimizde hayat bulan çok önemli turizm yatırımları ile birlikte bu değerlerin Dünya’ya aktarılması konusu daha da önem arz etmektedir. Gerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile, gerek yerel yönetimlerimizle ve gerekse özel sektör unsurlarımızla el birliği ile bu değerlerin ifade edilmesi konusunda azami gayret göstereceğiz” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI BASIN TOPLANTILARIYLA DUYURACAĞIZ

Basın mensuplarının desteğine de dikkat çeken Kuşvuran, yapılan çalışmaların, kat edilen mesafenin ve olumlu emsallerin ortaya konması ve tüm bunların kamuoyuna doğru bir şekilde anlatılabilmesi açısından son derece önemli olduğunu ve dernek olarak, çeşitli dönemlerde bu şekilde toplantılarla yapılan çalışmaları paylaşacaklarını duyurdu.