TÜRSAB Başkan adayı Hüseyin Kırk: Ulusoy, gençlerin gelmesi gerektiğini anladı

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk

Last Updated on 24 Ocak 2018 by Turizm Günlüğü

TÜRSAB Başkan adayı Hüseyin Kırk, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken “Ben başkan adayı oldum Başaran Ulusoy kaçtı! Firuz Bağlıkaya ve Emin Çakmak aday oldu Ulusoy’u gönderemedi. Ama biz geldikten sonra Ulusoy, gençlerin gelmesi gerektiğini anladı” dedi.

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, önceki akşam Namlı Kebap & Steak House Restoranında verdiği bir yemekle TÜRSAB Başkan adaylığının gerekçelerini anlattı.

Adaylık sürecini ayrıntılarıyla aktaran Hüseyin Kırk, kendilerinin “Birlikte Yönetelim” sloganıyla yola çıktıklarını ve muhalefet cephesine bir zeytin dalı uzattıklarını söyledi.

Bu dernekten iki aday çıktığını belirten Hüseyin Kırk, sonraki süreci şöyle ifade etti:

“Adaylığını koyan isimlerden biri Hasan Erdem biri de biz olduk. Daha sonrasından Firuz Bağlıkaya bize “çıkıp bana destek olun” diyerek anlaşmamızı söyledi. Biz de bu yola “birlikte yönetelim” sloganıyla çıktığımızı söyledik. Biz bu kadar ivme kazandık ve amacımız birlikte hareket etmek. Yoksa tek bir kişiyi ön plana çıkarmak onu desteklemek değil. Bizim için kimin başkan olup olmadığı önemli değil. Mesele bu yola birlikte doğru kişiyle gitmeniz önemli.

TÜRSAB’A ELE GEÇİRMEK İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİN GELİYORUZ

Türkiye’nin en önemli STK’sı TÜRSAB. Bu anlamda Başaran Ulusoy’a nasıl bir koltukta oturduğunu bilmediğini ifade ettim. Çünkü dünya ile Türkiye arasındaki tek köprü TÜRSAB. Turizmin ve turizm gelirlerinin yüksekliği o ülkenin ekonomik ve siyasal yapısındaki refahı gösterir. TÜRSAB’da ülkede bu anlamda yaşanan sıkıntılı yerlerde devreye girmeli.

İki senedir Ortadoğu’da rakamları altüst ettik. Ve “biz ülke turizmi için birlikte ne yapabiliriz”in üstüne eğilmek istedik. Bu anlamda soruyorum TÜRSAB’ı ele geçirmek için mi adaysınız yoksa TÜRSAB üyelerine hizmet etmek için mi? Biz hizmet için geliyoruz.

“HÜKÜMETİN ADAMI DEĞİLİM”

“2023 vizyonu ile Güçlü TÜRSAB Güçlü Türkiye” sloganı ile gelmişiz. Bize deniyor ki sen AKP’lisin. Bu ülkenin imza mührü kimdeyse bizde turizm pastasındaki sorunları sıkıntıları onunla konuşup anlatabilelim. Eğer TÜRSAB Başkanı ben olursam devletimizin yanında olurum. TÜRSAB’da “acaba hükümetin adamı mı?” diye düşünceler var. Hükümetin adamı olmak şeref, ancak değilim.

BEN ADAY OLDUM BAŞARAN ULUSOY KAÇTI!

Bu anlamda Başaran Ulusoy’un 20 yıldır yaptığı çok güzel bir şey var. Herkesi böldü. Herkesi parçaladı. Biz sahadayız. Biz TÜRSAB’da yanlış giden şeyleri düzelteceğiz. Bu nedenle ben başkan adayı oldum Başaran Ulusoy kaçtı! Yanlış anlaşılmasın şu yönde diyorum Firuz Bağlıkaya ve Emin Çakmak aday oldu Ulusoy’u gönderemedi. Ama biz geldikten sonra Ulusoy, gençlerin gelmesi gerektiğini anladı.

OYNANMADAN MAÇ KAZANILMAZ

Muhalefet olarak birinci raundda kazandık. Ancak Firuz Bağlıkaya burada kaybetti. Firuz Bey, muhalefetin sadece tek başına olduğunu göstererek yapması ona kaybettirdi. 2017 Aralık ayının 22’sine kadar tek başımıza çıkacağız dedik. TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesinin ve Ulusoy’un çekildiğini açıklamasının ardından bir hamle yaptım. Sonrasında Hasan Erdem ile Firuz Bey’e çağrıda bulunduk. Ben kendisini dört defa aradım ve mesaj attım. Ancak o gelmedi. Benim çağrıma karşılık “Hasan Bey’le anlaştınız” yanıtını aldık. Oynanmadan maç kazanılmaz. Seçim olmadı. Firuz Bağlıkaya kazanmadı, Hüseyin Kırk da kazanmadı, Başaran Ulusoy da kaybetmedi.

BİR SIFIRDAN ÜSTÜNDÜR

Başaran Ulusoy’da bizim için beş oy alamazsın demiş. Benim bir acentem var bu ne demek bir oyum var. Bir sıfırdan üstündür. TÜRSAB’da bir sistem geliştirilemedi. Bu anlamda kaybediyoruz. Bizim de şikâyetimiz ve kurulmamızın sebebi TÜRSAB’ın doğru iş yapamadığı için.

MEDYADA BİZİ YAZDIRMADILAR

Bu olayın bir de medya işi var. Reklam veriyorlar diye şu ismi yazmayacaksın deniliyor. Daha başa gelmeden bunu yaparsanız TÜRSAB Başkanı olsanız bizi kapıdan sokmazsınız. Ancak küçümserseniz küçümsediğiniz yerden darbe yersiniz.

ALMAYA DEĞİL VERMEYE GELDİM

Biz yine bu isimlere zeytin dalı uzatıyoruz. Hüseyin Kırk olarak bir şey istemiyorum. Kan kaybeden turizm için birlikte yola çıkmayı hedefledik. Bu nedenle almaya değil vermeye geldim. Çözüm önerilerimiz olan Online Portal, Rehber Sorunu, Belge Satışı, Otopark Sorunu başlıkları ile TÜRSAB’ın yanlışlarını düzelteceğiz. TÜRSAB’daki kavgamız o şunu dedi bu şunu dedi değil! Bizim kavgamız acentelerimiz için. Bu nedenle muhalefete zeytin dalı uzatıyoruz. Birleşmezsek Ulusoy sistemi gitmez.”

Gece sonunda Namlı Kebap & Steak House Restoranı İşletmecisi Filiz Güngör, plaket konuşmasında Hüseyin Kırk ve diğer konukları ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek teşekkürlerini sundu.