Moskova, Türkiye’ye yönelik vize kısıtlamasını kaldırmıyor

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov

Last Updated on 10 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Moskova’nın Türkiye’ye yönelik vize kısıtlamalarını tamamen kaldırmaya henüz hazır olmadığını açıkladı.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, “Şu anda Türk tarafı, ülkeye Rus turistlerin gelişini teşvik etmek için tek taraflı olarak vize kolaylığı uyguluyor ve vatandaşlarımızın bu konuda Türk yetkililere minnettar olmaları gerektiğini düşünüyorum. Rus tarafıysa, haklı nedenlere dayalı olarak şimdilik 2010’da imzalanan karşılıklı vize serbestisi anlaşmasını tamamen uygulamaya henüz hazır değil” diye konuştu.

Yerhov, aynı zamanda Moskova’nın Türk yetkililerle, hizmet pasaportu sahibi vatandaşlara sağlanacak vize kolaylığı dahil olmak suretiyle ‘birçok yönde kolaylık sağlamanın imkanlarını’ değerlendirmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Rus Büyükelçi, “Konsolosluk ve vize konuları sürekli olarak Rusya ile Türkiye’nin her düzeydeki temaslarının ana gündemini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de güvenlik gerekçesiyle bir diplomatik kurumun yöneticisi olarak caddelerde eskisi gibi rahat bir şekilde dolaşamadığını söyleyen Yerhov, Moskova’ya gittiği zaman bu eksikleri telafi edeceğini ifade etti.

Rus diplomat, “Önceki gibi birden canım çektiği için dışarıya çıkıp, ana caddede dolaşamıyorum ve dondurma yiyemiyorum. Ancak uyulması gereken bir takım kuralların olduğunu biliyorum. Moskova’ya dönünce metroya binerim” diye konuştu.

Türkiye’ye gelen Rus turistlerin güvenliğine de değinen Yerhov, “Bu konu hem basit, hem de karmaşık. Şöyle bir şey anlaşılmalı, yurtdışına çıkan herkes, kendi güvenliğini gittiği ülkedeki yetkililere emanet ediyor. Şunu söyleyebilirim ki, Türk yetkililer, ülkelerine gelen konukların huzurunu ve güvenliğini sağlama görevine son derece titiz yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik