Dünyanın en mutlu ülkeleri açıklandı

Last Updated on 31 Ağustos 2019 by Turizm Günlüğü

Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu’na göre dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken geçen sene 69. sırada olan Türkiye bu sene 74. sıraya geriledi.

14 Mart’ta açıklanan raporda listenin ilk sırasında yer alan Finlandiya’nın ardından Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre, Hollanda, Kanada, Yeni Zelanda, İsveç ve Avustralya takip etti.

Raporda mutluluk seviyesini belirlemek için, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla, sosyal destek, sağlıklı ömür beklentisi, yaşam tercihlerini yapabilme özgürlüğü, cömertlik, yolsuzluk algısı gibi kriterler göz önüne alındı.

Listede Belarus ile Pakistan’ın arasında, 74. sırada yer alan Türkiye geçen yıl 69. sıradaydı. Beş basamak gerileyen Türkiye, mutsuz ülkelerden olma konumunu yükseltmeye başladı.

Rapora göre en mutsuz ülke ise listenin sonunda yer alan Burundi oldu. Bu ülkeyi sırasıyla Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Tanzanya, Yemen, Ruanda, Suriye, Liberya, Haiti ve Malavi izledi.