Küçük otellere 50 milyon TL katkı

Last Updated on 16 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Satış ve dijital pazarlama konularında danışmanlık yapan Hotel Care, 4.5 yılda hizmet verdiği tesislerin cirolarına 50 milyon TL katkı yaptı.

Hotel Care Kurucu Ortağı İzim Bozada, uyguladıkları stratejiler ve hayata geçirdikleri çalışmalar ile otellerin yıllık cirolarında yüzde 25-110 arasında bir büyüme gerçekleştirmelerine değer katmakta olduklarını söyledi.

Otellere; gelir yönetimi ve iş geliştirme konuları başta olmak üzere, web satış, eğitim, verimlilik ve karlılık yönetimi, doluluk oranlarının maksimize edilmesi, dağıtım kanalları yönetimi ve sistemleri ile sosyal medya ve e-marketing çözümlerini kapsayan geniş bir yelpazede danışmanlık hizmetleri sunduklarını kaydeden Hotel Care Kurucu Ortağı ve Küçük Oteller Sitesi Kurucusu İzim Bozada, “Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, çalıştığımız otellerde bir yıl öncesiyle yaptığımız veri karşılaştırmalarını baz aldığımızda, minimum yüzde 25 ile maksimum yüzde 110 arasında bir ciro büyümesi kaydediyoruz. Gerçekleşecek artış oranında, marka ve bilinirlik, otelin konumu, otelin fiziksel yapısı, fiyat politikası ve misafir memnuniyeti gibi kriterler önem kazanmaktadır. Yaklaşık 100 otel üzerinden değerlendirirsek, Hotel Care sistemimizin çalıştığımız otellere katkısının, 4.5 yılda 50 milyon TL civarında olduğunu söylememiz mümkün” dedi.

Hotel Care Kurucu Ortağı ve Küçük Oteller Sitesi Kurucusu İzim Bozada

“OTELLERİN SORUNLARINI ANALİZ EDİP BİRLİKTE ÇÖZÜMLÜYORUZ”

Otellerin doluluklarını ve karlılıklarını en verimli şekilde artırmaya çalıştıklarını ifade eden İzim Bozada, konuşmasına şöyle devam etti:

“Otelcilikte başarılı olmanın şartları; konuk memnuniyetini sağlamak, detaylara verilen özen, tanıtım ve rezervasyon, site ve kanallarda fiyat stratejileri kurmak, bunları dinamik bir şekilde sürekli takip ederek yönetmek ve sosyal medya oyununu iyi oynamaktan geçiyor. İşte bu noktada Hotel Care, otellerin hali hazırda yaşamakta oldukları sorunları ve verimsizlik yönetimini, çok düşük bütçelere analiz ederek, otellerle birlikte süreci yönetip, doluluklarını ve karlılıklarını en verimli şekilde artırmalarına değer katıyor. Nitekim, çalıştığımız bir oteldeki ana hedeflerimizden en önemlisi, otelin doğrudan rezervasyon almasını sağlayarak otelin gelir yönetimine yardımcı olmaktır. Satış pastasındaki payları doğru biçimlendirmek Hotel Care’in iş modelinin temelidir” şeklinde konuştu.