Türkiye ile Ürdün arasında sürpriz gelişme

Last Updated on 20 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY), Ürdün’ün ithalat ve ihracat kapısı olan liman kent Akabe’ye İstanbul’dan haftada üç gün karşılıklı olarak seferler düzenleyecek.

Ürdün’ün Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını tek taraflı olarak askıya almasının ardından 2 yıla yakın bir süredir uçak seferleri yapılmıyordu. İlk uçuş ise dün gerçekleşti.

THY’nin Beştepe adlı uçağı ile yaklaşık 80 yolcu İstanbul Akabe arasında yolculuk yaptı. THY uçağı geleneksel kurallara uyularak Akabe Kral Hüseyin Havalimanı’nda itfaiye ekipleri tarafından törenle karşılandı.

ANLAŞMANIN ALEYHLERİNE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR

Hürriyet’te yer alan habere göre Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Ürdün’ün Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını askıya alma kararını geri döndürmeye çalıştıklarını söyleyerek Ürdün tarafındaki sanayicilerin Serbest Ticaret Anlaşmasının aleyhlerine işlediği şeklinde bir düşünceye kapıldıklarını belirtti.

İKİ TARAFTA ORTA YOLU BULACAK

Ürdünlü iş çevrelerinde, ‘Sanayimiz gelişemedi’ yakınması olduğunu da dile getiren Murat Karagöz, “Türkiye bize mal satıyor. Biz mal satamıyoruz. Türkiye’den arzu ettiğimiz yatırımlar buraya gelmiyor. Bu son alınan ve geri döndürmeye çalıştığımız süreçte bir art niyet aranmaması gerektiği kanaatindeyim. Burası Ortadoğu. Bütün dengeler birbirinden etkileniyor. Söyledikleri bir şey, ‘bunu daha iyi değerlendirelim’ noktasında. İki taraf da orta yolu bulacak” dedi.