Türk turizm sektörü, uluslararası lüks bir otel markası daha kazandı

AccorHotels Ülke Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, AccorHotels Lüks Markalar Operasyon Müdürü Uğur Talayhan, Yatırımcı Abdulbaki Kent ve otel Genel Müdürü Volkan Öksüz

Last Updated on 18 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Avrupa’nın en büyük otel zinciri AccorHotels çatısı altında faaliyet gösteren ve yaşamı bir sanat olarak yansıtan MGallery, tüm dünyada takip ettiği ‘hikayesi olan binalar’ konseptinin karşılığını, İstanbul’da tarihi Karaköy Bankalar Caddesi’nde buldu. 1836-1842 yılları arasında La Banque de Constantinople olarak inşa edilen 180 yıllık bina, 3 yıl süren titiz bir restorasyon süreci sonrası, yeni bir uluslararası marka ile Türk turizm sektörüne kazandırıldı.

Açıldığı günden bu yana yüzde 70 doluluk oranına ulaşan The Galata İstanbul Hotel MGallery By Sofitel’in Türk turizmine katkısına vurgu yapan basın toplantısına AccorHotels Ülke Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, AccorHotels Lüks Markalar Operasyon Müdürü Uğur Talayhan, Yatırımcı ve The Galata İstanbul Hotel MGallery By Sofitel Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Kent ve otel Genel Müdürü Volkan Öksüz katıldı.

AccorHotels Ülke Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu

Toplantıda konuşan AccorHotels Ülke Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu, grubun en yeni üyesi, tüm dünyaca bilinen MGallery’nin İstanbul’daki ilk otelini sektöre kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Dünyada toplam 95 ülkede 4300 oteli ile hizmet veren grup 2007 tarihinde Türkiye pazarına girmiş ve kısa bir sürede Novotel, ibis, Mercure, Pullman, MGallery gibi markaları ile 13 farklı şehirde 45 oteli ile sektörün en önemli oyuncularından biri haline gelmiştir. 5’i önümüzdeki yıl olmak üzere 2023’e kadar 100 otel sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Grubumuzun en yeni üyesi MGallery ile bir otelden çok daha fazlasını misafirlerimize sunacağız. Sadece konaklama değil, misafirlerimizin anlatacak hikâyelerle ayrılacağı benzersiz bir deneyim yaşatacağız.”

Hatıralar yaratan hatıralar keşfedin” mottosuyla Haliç ve Boğaz manzarasına sahip The Galata İstanbul Hotel MGallery By Sofitel, 4 executive suite, 7 junior suite, 19 deluxe, 41 superior ve 12 klasik odası ile misafir ağırlamaya başladı. Tarihi dokunun korunduğu her biri bir müze gibi korunan ve birbirinden farklı 83 odanın bulunduğu otel, tarihi yarımadaya yakınlığı ile de dikkat çekiyor.

“Turizmde 2023 hedefi için hikayesi olan konseptler geliştirilmeli”

Hükûmetin turizmde ortaya koyduğu 2023’e kadar yılda 30 milyon turist hedefini gerçeğe dönüştürmek için yatırımcıların Türkiye’nin hikayesini ve potansiyelini ortaya çıkaracak konseptler geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Yatırımcı ve The Galata İstanbul Hotel MGallery By Sofitel Yönetim Kurulu Başkanı Abdulbaki Kent, toplantıda yaptığı konuşmada İstanbul’un tarihi ve kültürel ögelerini ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti. Kent; “1700’lü yıllardan kalan ve tüm üniteleriyle restore edilerek otel bünyesine dahil edilen tarihi Çeşme Hamamı, geleneksel Türk hamamı ve SPA uygulamalarıyla; yerli lezzetler, meze kültürü ve Osmanlı’dan günümüze kadar aktarılan Türk eğlence anlayışını yaşatacak olan Civarda Peran Restoran ile ziyaretçilerimize İstanbul’un tarihi ve kültürel potansiyelini olduğu gibi yaşatmayı hedefliyoruz. Amacımız yılda 51 bin ziyaretçi ağırlamak olacak.” şeklinde konuştu.

The Galata İstanbul Hotel MGallery By Sofitel Genel Müdürü Volkan Öksüz

Toplantıda söz alan Otel Genel Müdürü Volkan Öksüz de küresel otel zinciri standartlarını önemseyen, tarihi bir lokasyon ve binada konaklarken günümüzün trendlerini yakalamayı amaçlayan; şehri yaşamak ve tarihi hissetmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Gelin hamamı ve kına merasimi tarihi Çeşme Hamamı ile yeniden popüler olacak

Lale Devri Kaptan-ı Deryası ve sarayın önde gelen isimlerinden olan Kaymak Mustafa Paşa tarafından 1720’lerde yaptırılan The Galata İstanbul Hotel’in hamamı, konuklara farklı bir deneyim sunuyor. Tarihi Çeşme Hamamı ya da Perşembe Hamamı olarak da bilinen hamam, yüksek tavanları, ihtişamlı kubbesi, ahşap döşemesi ve özgün malzemeleriyle büyülü bir atmosfer oluşturuyor. The Galata İstanbul Hotel ile arasında çok amaçlı küçük bir avlu bulunan Tarihi Çeşme Hamamı’na otelden asansörle inilebildiği gibi dışarıdan direkt olarak da geçilebiliyor. Geleneksel Türk Köpük masajından geleneksel Türk hamamına, geleneksel Türk kesesinden Fas hamamına uzanan geniş bir yelpazede hizmet veren tarihi Çeşme Hamamı’nda besleyici, sıkılaştırıcı, arındırıcı ve rahatlatıcı uygulamalar yanı sıra; Geleneksel Tay, Bali, Hawaiian Lomi Lomi, sıcak taş masajları ve Ayurvedik İlham gibi birbirinden farklı uygulamalar da bulunuyor.