Türkiye, İngiliz turistlerin üçüncü tercihi

Last Updated on 24 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Yakın zamanda 2018 yaz sezonu için turizm ibresinin Türkiye’yi işaret ettiğini söyleyen İngiltere merkezli tur operatörü Thomas Cook, Türkiye’ye yönelik yapılan rezervasyonlarda İngilizlerin en çok tercih ettiği üçüncü ülke olduğunu duyurdu.

Şu ana kadar kadar yaz için yapılan rezervasyonlarda Türkiye üstünlüğünün göze çarptığını belirten Thomas Cook Genel Müdürü Mottershead, “Geçen seneye kıyasla bu sene Türkiye rezervasyonları yüzde 84 oranında arttı” dedi.

Dünyanın en büyük seyahat acentelerinden biri olan Thomas Cook, Türkiye’ye yönelik yapılan rezervasyonlar hakkında “Türkiye’ye şu anda yapılan paket tatil rezervasyonları bir önceki seneye kıyasla yüzde 84 artış kaydetmiş durumda” duyurusunda bulundu.

Ayrıca uygun fiyatlı, kaliteli ve herşey dahil paketleri nedeniyle İngiliz aileler tarafından tercih edildiği de belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Türkiye’ye yapılan paket tatil rezervasyonlarının yüzde 61’ini ailelerin oluşturuyor. Türkiye şu anda rezervasyonlarda üçüncü sırada. Ama aslında hali hazırda Türkiye’de paket tatiller, İspanya ve Kanarya Adalarının toplamından daha fazla satıyor. İngiltere’den yapılan rezervasyonlarda İspanya birinci, Yunanistan ikinci, Türkiye üçüncü, ABD dördüncü ve Karayipler beşinci sırada. ”

Thomas Cook Genel Müdürü Chris Mottershead da “Şu ana kadar yaz için yapılan rezervasyonlarda Türkiye üstünlüğü göze çarpan destinasyon. Geçen seneye kıyasla bu sene Türkiye rezervasyonlarında dikkate değer bir artış görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Thomas Cook: Türkiye turizmde geri dönüyor!