Suudi Prens, Mövenpick Otelleri’ndeki hissesini 566 milyon dolara sattı

Last Updated on 30 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Suudi Arabistanlı milyarder El Velid bin Talal’ın yüzde 33 hissesine sahip olduğu Mövenpick Otelleri 566.4 milyon dolara satıldı.

Suudi Arabistan’ın Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın kuzeni olan El Velid bin Talal’a ait hissenin satın anlaşması 2018 yılının 2. çeyreğinde tamamlanacak.

Habertürk’te yer alan habere göre Fransa merkezli konaklama devi Accor Hotels, İsviçre merkezli oteller zinciri Mövenpick satın almasını bitirdi. Mövenpick’in ikisi İstanbul’da, birer tanesi de Ankara ve İzmir’de olmak üzere Türkiye’de dört oteli bulunuyor.

Bodrum sevgisiyle bilinen ve Türkiye’de yaptığı tatilleriyle dikkat çeken Suudi Arabistan’ın en zengini Prens El Velid bin Talal, 1973 yılında İsviçre’de Mövenpick’in restoran işletmesinin genişlemesi kapsamında kurulan otel zincirinin kendisine ait olan yüzde 33.3’lük hissesini sattı.

Mövenpick Holding tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin satışa rağmen gıda ve içecek kolu olan Mövenpick Fine Foods, Mövenpick Wein ve Marché Interntional ile büyümesine devam edeceği duyurulurken konu hakkında konuşan Accor CEO’su Sebastien Bazin, “Mövenpick satın almasıyla Avrupa pazarındaki liderliğimizle özellikle Orta Doğu ve Afrika’da gelişmekte olan pazarlardaki büyümemizi konsolide edeceğiz” dedi.