Bir kültür geçidi Marakeş’i keşfedin!

Last Updated on 8 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Atlas Dağları’nın eteğinde yer alan Fas’ın Marakeş şehri, helal otellere sahip şehirlerden biri olma özelliği ile helal seyahatin vazgeçilmez duraklarından biri!

Halalbooking.com da eşsiz doğası, sahip olduğu kültürel değerleriyle göz kamaştıran Marakeş’e gitmek isteyenler için helal özellikli otelleri sıraladı.

UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan şehrin tarihi kısmı (El Medina), sahip olduğu tarihi açık hava müzesi niteliği ile dikkat çeken yerlerin başında geliyor.

Jemaa el Fna Meydanı

Marakeş’in büyülü çarşılarında, Medine’nin kalbinde, Fas’ın ve Afrika’nın en büyük ve en yoğun pazar meydanı olan sembolik Jemma el Fna meydanında gezinmeyi ihmal etmeyin. Çarşının kaosunda kaybolmaktan çekinmeyin, zira kim bilir ne tür hazineler ile karşılaşacaksınız!

Le Vizir Center Parc & Resort

1158 yılında Mağrip usulü mimarisi ile inşa edilmiş olan Koutoubia Camii’nde ibadet edebilir, konaklama için üç açık havuzu, kadınların kullanımına ayrılmış yüzde 100 korunaklı özel açık havuzu bulunan 4 yıldızlı Le Vizir Center Parc & Resort’u tercih listenize ekleyebilirsiniz.

El Badi Sarayı

Kızıl Şehir’in tarihi yapboza benzer kalıntıları arasında bulunan ve Alcacer Quibir Savaşı’nda yenilgiye uğradıktan sonra 1570’te Portekizliler tarafından finanse edilen, bugün de etkileyici kalıntılara sahip olan ve “Dünya’nın Sekizinci Harikası” olarak nitelendirilen El Badi Sarayı’nı ziyaret edin.

Riad Maison Arabo Andalouse

El Badi Sarayı’nın yakınında bulunan helal özellikli Riad Maison Arabo Andalouse’da yerinizi ayırtabilirsiniz.

Majorelle Bahçeleri

Marakeş’in Majorelle Bahçelerini keşfedin ve sakin vadinin güzel havasını içinize çekin. Ağaçların ortasında, egzotik bitkiler, burçlar, nilüferler ve bin bir renkli çiçekler ile dolu havuzlarla gölgeli sokaklarda gezintiye çıkın. Sanat ile iç içe bulunan bu şehir aynı zamanda İslami Sanat Müzesi ve Berberi Müzesi’ne de gitmeyi ihmal etmeyin.

Ben Youssef Medresesi

1962 yılından itibaren yeniden açılan, beş yüzyılı aşkın süredir İslami ilimler merkezi olan Ben Youssef Medresesi’ni ziyaret edin ve Mağribi mimarisinin önemli eserlerinden birini tanıyın.