Mavi ile yeşilin buluşma noktası Selimiye

OYA PARDAK İLE KAÇIŞ SELİMİYE’DE

Last Updated on 19 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

Masmavi bir deniz masmavi bir gökyüzü… Muhteşem bir doğa iki maviyi nasıl da müthiş bir ahenkle birbirine bağlıyor. Denizi, kumu, güneşi, lezzetleri ve sıcakkanlı insanları ile Ege’li olmanın ayrıcalığını. Ege ile Akdeniz’in buluşma noktası Selimiye’deyiz.

Akdeniz ile Ege’nin buluştuğu Hisarönü Körfezi’nde bir göl gibi huzur veren Selimiye koyu muhteşem denizi, huzurlu tatil anlayışı ve eşsiz lezzetleri kısa sürede Türkiye’nin en gözde tatil yörelerinden biri oldu. Çünkü burada her şey çok sadece bir o kadar da doğal. Selimiye’de herkes mutlu ve aşk ile yaşıyor.

Bir huzur ve meditasyon havuzu.

Selimiye bakir koyları, masmavi bir denizi ile huzur dolu bir Ege’ye merhaba diyor. Pırıl pırıl denizi ile kendinizi akvaryumda hissedebileceğiniz koyları ile adeta bambaşka bir dünya…

İlçe’de kalmayı düşünüyorsanız tercihinizi butik otellerden yana kullanın. Selimiye Les Terrasses’in manzarası sizi büyüleyecek.

 Muhteşem butik oteller

Türk ve dünya denizcilerinin tutkun olduğu Selimiye artık sakin ve mutlu bir tatil arzulayan gezginlerinde ilk tercihi. Tarihi antik çağlara kadar dayanan küçük balıkçı köyü artık yine doğaya uygun konumlanmış muhteşem butik otelleriyle de gözde.

 

Oya Pardak…

Selimiye Les Terrasses

Selimiye Les Terrasses’de konaklarken doğanın sesi eşliğinde her sabah mutluluğa uyandık. Öyle ki buranın müthiş panaromik manzarası sizi gündüz ayrı gece ayrı başka bir dünyaya götürüyor. Selimiye’yi en güzel görebileceğiniz yerde tatil keyfine keyif katmak mümkün. Hele bir de bu manzaraya özel lezzetler eşlik edince tatil unutulmaz oluyor.

 

Les Terrasses Otel’in sahibi Sabri Demir ev sahipliğinde şarap uzmanı Levon Bağış müthiş deneyimini ve Gastro Tire mutfak atölyesi koordinatörü Serkan Çakır ise tadı damakta kalan lezzetleri Selimiye’de buluşturdu.

Gastro de Selimiye’de Lezzet Buluşması

Bu yıl ilki düzenlenen Gastro de Selimiye günlerinde iki gün boyunca Ege’nin eşsiz lezzetleri sofrada buluştu. Müthiş bir Selimiye manzararası eşliğinde begonvillerle süslenen masada Tire mutfağının muhteşem tatları en özel şaraplarla eşleşti. Les Terrasses Otel’in sahibi Sabri Demir ev sahipliğinde şarap uzmanı Levon Bağış müthiş deneyimini ve Gastro Tire mutfak atölyesi koordinatörü Serkan Çakır ise tadı damakta kalan lezzetleri Selimiye’de buluşturdu. Tire köftesi, lalengi ve diğer lezzetler ile reisling, barola tadımları finalde karadutlu lor ile lezzet şölenini zirveye taşıdı.

Gastro Tire mutfak atölyesi koordinatörü Serkan Çakır ise tadı damakta kalan lezzetleri Selimiye’de buluşturdu.

Selimiye’yi muhteşem bir Teras…

Bu Kaçış’ımızda Selimiye’yi muhteşem bir Teras’tan izledik.

Koyda muhteşem bir pırıltı yaratan yelkenli teknelerin yarattığı güzelliğe tanık olduk. Yine şehir hayatından uzaklaşmak, özgürleşmek, kaçmak için ne kadar doğru bir yer seçmiş olmanın keyfini çıkardık. Farklı bir gökyüzüne merhaba dedik. Uyandığımızda pencereden hayatı kucakladık. Yeşili bir başka görüp, maviye sevgiyle tutunduk. Ve güzel Selimiye ile yeniden buluşmak üzere vedalaştık.

 

Her seyahat, her kaçış sizi yeni hayallere götürecektir. Çünkü varmak değil yol güzel. Yeni yollarda yeni kaçışlarda buluşmak dileğiyle. Oya Pardak…

Mutluluk doğada.

Doğanın uyumunu görebilmek için Selimiye’de kendinizi yeşilin ve mavinin derinliğine bırakmanız yeterli. Bir narçiçeğinin günaydını ile güne başlayıp güllerin içinde yol alabilirsiniz. Sonra yeşilin içinde doğallığın ve sadeliğin zirvesini yaşayabilirsiniz. Her seyahat, her kaçış sizi yeni hayallere götürecektir. Çünkü varmak değil yol güzel. Yeni yollarda yeni kaçışlarda buluşmak dileğiyle. Hoşçakal Selimiye. Güzelliklerinle Kal…