Bayram tatili için 10 farklı rota

Neredekal.com, 9 günlük Kurban Bayram tatilinde gidebileceğiniz 10 farklı rotayı açıkladı.

Last Updated on 19 Eylül 2018 by Turizm Günlüğü

Uzun bayram tatillerinde otel ve uçak bilet fiyatları uçuk rakamlarda seyreder. Ancak rezervasyonunuzu erkenden yaptırdığınız sürece bu faktörlerden pek etkilenmezsiniz. Neredekal.com da şimdiden 9 günlük Kurban Bayramı tatilinizi değerlendirebileceğiniz 10 farklı rotayı açıkladı.

Önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, hemen hepimizin içinde bir coşku patlamasına neden oluyor. Düşünsenize, yazın tam ortasında yıllık izinden düşmeyecek bir tatil! İnsan daha ne ister? Hele ki kalabalık şehirlerde yaşayıp, her gün işten eve evden işe gidenler için bu bayram tatili ilaç niteliğinde olacak hiç şüphesiz. Bilindiği gibi böyle uzun bayram tatillerinde otel ve uçak bilet fiyatları uçuk rakamlarda seyreder. Ancak siz rezervasyonunuzu erkenden yaptırdığınız sürece bu faktörlerden pek etkilenmezsiniz. Bize kalırsa hiç vakit kaybetmeyin, bir an önce bayram rotanızı belirleyin ve rezervasyonunuzu yaptırın.

Neredekal.com şimdiden Kurban Bayramı tatilinizi değerlendirebileceğiniz 10 farklı rotayı açıkladı.

Demre, doğa ve tarihin iç içe geçtiği harika bir bayram rotası.

1–Demre

Antalya’nın en güzel sahillerinden birine sahip olan Demre, doğa ve tarihin iç içe geçtiği harika bir bayram rotası. Bizans döneminin en önemli kentlerinden biri olan Demre’de, Hristiyan dünyasının kutsal mekanlarından biri olan Noel Baba Kilisesi’ni mutlaka görmelisiniz. Akabinde masmavi sularında kulaç atabileceğiniz, bir yandan da tarihin derin izlerini sürebileceğiniz bir Kekova tekne turu yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran Kaş.

2–Kaş

Bir tatilden ne istiyorsanız, hepsini Kaş’ta bulabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran Kaş, bu yazın popüler destinasyonları arasında yer alıyor aynı zamanda. Kaş’a gitmişken, Akdeniz’e özgü o turkuaz rengi en iyi şekilde gözler önüne seren Kaputaş Plajı’nı mutlaka görmelisiniz. Bununla birlikte ülkemizin en ünlü kanyonlarından biri olan Saklıkent Kanyonu’nda yürümenizi de öneriyoruz.

Ölüdeniz’de sizi macera dolu ve müthiş hareketli bir tatil bekliyor olacak.

3–Ölüdeniz

Fethiye’nin dünyaca ünlü mevkilerinden biri olan Ölüdeniz, muhteşem lagünü ile kucak açıyor sizlere. Burada yüzmek, “iyi ki yapmışım” diyebileceğiniz şeylerden biri. Ölüdeniz’de sizi macera dolu ve müthiş hareketli bir tatil bekliyor olacak. Jeep safari, çeşitli tekne turları, yamaç paraşütü ve renkli çarşısı ile Ölüdeniz, Ramazan Bayramı tatilinde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz rotalardan biri.

Dalyan’da Caretta Caretta kaplumbağalarıyla karşılaşabilirsiniz.

4–Dalyan

Dalyan, doğayı daha yakından tanımımıza fırsat veren nadir yerlerden biri. Sadece doğasıyla değil, heybetli geçmişiyle de oldukça etkileyici bir yer aynı zamanda Dalyan. Dalyan’a gittiğiniz zaman görmeniz gereken ilk doğal güzelliklerden biri ise İztuzu Plajı. Hatta şansınız yaver giderse Caretta Caretta kaplumbağalarıyla da karşılaşabilirsiniz. Dalyan Kral Kaya Mezarları’nı da tekneyle yapacağınız kanal turunda görebilirsiniz. Dalyan’a kadar gitmişken mavi yengeç yemeyi de sakın ihmal etmeyin deriz.

Akyaka Gökova, bayram tatiliniz iiçin şahane bir alternatif.

5–Akyaka Gökova

Tertemiz ve masmavi denizi, çam ağaçlarıyla işlenmiş yemyeşil doğası ile Akyaka Gökova, benzersiz bir tatil kasabası. Son zamanlarda bir hayli revaçta olan Akyaka Gökova, bu bayram tatilinizi geçirebileceğiniz şahane bir alternatif. Gökova Körfezi’nin akıllara durgunluk veren koylarını keşfetmek için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.

Gümbet, bayram tatilini cıvıl cıvıl ve hareketli geçirmek isteyenlere hitap ediyor.

6–Gümbet

Daha çok Bodrum Merkez’e yakınlığı ile tercih edilen Gümbet, bu bayram tatilini cıvıl cıvıl ve hareketli geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Pek çok aktiviteye katılabileceğiniz, sayısız plajıyla deniz tatillerinin gözdesi, gece hayatıyla eğlencenin hiç dinmediği Gümbet, özellikle gençlerin tatil rotasında yer edinebilir. Bodrum’un kalbi olarak nitelendirilen Gümbet, bu anlamda tüm beklentilerin karşılık bulduğu bir yer.

Hem dinlenmek hem eğlenmek isteyenler Bodrum Bağla’yı tercih edebilir.

7–Bağla

Bodrum Bağla, son birkaç yıldır turist yoğunluğunu arttırmaya başladı. Ancak yerli turistler daha çok Bodrum’un diğer bölgelerine akın ettiğinden, Bağla daha bir sakin sayılabilir. Bu bayram tatilinde hem dinlenmek hem eğlenmek isteyenler Bodrum Bağla’yı tercih edebilirler. Gündüz Bağla Koyu’nun eşsiz denizinde serinlerken, akşamları barlarda eğlencenin dibine vurabilirsiniz burada.

Ülkemizin mutlaka görülmesi gereken doğa harikalarından biri olan Bafa Gölü.

8–Bafa Gölü

Pek çok efsaneye konu olan Bafa Gölü, alışılmışın dışında bir bayram tatili yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği bir yer. Doğası, tarihi eserleri, otantik atmosferi ve sonsuz dinginliği ile Bafa Gölü, gerçekten de tam kafa dinlemelik bir yer. Ülkemizin mutlaka görülmesi gereken doğa harikalarından biri olan Bafa Gölü’nde 9 gün boyunca sıkılacağınızı düşünüyorsanız, en azından 1-2 gününüzü burada dinlenerek değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

Efes Antik Kenti, Selçuk tatilinizin en can alıcı noktalarından biri olacak.

9–Selçuk

İzmir’in bu şirin ilçesi sizi tarihin derinliklerine doğru çekecek. Eğer deniz tatilinden ziyade, daha keşif odaklı bir tatil planı yapıyorsanız, Selçuk sizin için doğru bir adres. Özellikle Efes Antik Kenti, Selçuk tatilinizin en can alıcı noktalarından biri olacak hiç şüphesiz. Hem dinlenebileceğiniz hem tarihin derin izlerini sürebileceğiniz bir bayram tatili için Selçuk’u tercih edebilirsiniz.

Şirince, yöresel ürünleri ve tarihi sokakları ile mistik bir bayram tatili için ideal. 

10–Şirince

Eğer tercihinizi Selçuk’tan yana kullanacaklardansanız, rotanıza Şirince’yi de dahil edebilirsiniz. İzmir’in şaraplarıyla ünlü köyü Şirince, yöresel ürünleri ve tarihi sokakları ile sizlere mistik bir bayram tatili yaşatabilir. Biraz dinlenmek, biraz keşfetmek, biraz kültürel zenginliklerimizle haşır neşir olmak istiyorsanız, bu bayram rotanızı Şirince’ye çevirebilirsiniz.