Körfez markası yeni oteller açacak

Centro WestSide & WestSide Arjaan by Rotana

Last Updated on 26 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

Abu Dhabi merkezli otel markası Rotana, hem şehir, hem de resort otel açmak için arayışta.

Turizm sektöründeki yükselen ivme yabancı yatırımcıların ilgisini sıcak tutuyor. Ortadoğu’nun güçlü otel zincirlerinden biri olan Rotana, dünyada ilk kez bir otel projesinde sadece işletmeci olarak değil aynı zamanda yatırımcı olarak da yer almış, İstanbul’da üç otel açmıştı. Rotana’nın İstanbul’da şu anda biri Maltepe’de, diğer ikisi Güneşli’de üç oteli var. Maltepe’deki otelleri ‘Burgu Arjaan & Tango Arjaan by Rotana’ ismiyle 2015 yılından beri hizmet veriyor. Bu yıl da Avrupa Yakası’nda Basın Ekspress yolu üzerinde aynı bina içinde iki otel şeklinde tasarlamış ‘WestSide Arjaan by Rotana’ ve ‘WestSide Centro by Rotana’ ismiyle iki otel açtılar. Oteller, Mar Yapı ve Rotana’nın ortak yatırımı ve Rotana işletmeciliğiyle çalışıyor.

Bu iki otel, yeni açılmalarına rağmen yüksek doluluk oranlarını yakalamayı başardı. Özellikle Ortadoğulu turistlerin tercih ettiği otellerin konumunun havalimanlarına, yoğun iş sahalarına ve büyük alışveriş merkezlerine yakın olması tercih nedeni oluyor.

Centro WestSide & WestSide Arjaan by Rotana Genel Müdürü Emre Kocamustafaoğulları

Haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan habere göre işte bu performanstan memnun olan Rotana Grubu, öncelikli olarak İstanbul olmak üzere ülkemizde yeni yatırımlar yapmak için fırsat kolluyor. Centro WestSide & WestSide Arjaan by Rotana Genel Müdürü Emre Kocamustafaoğulları’nın Özlem Kapar Bayburs’a verdiği bilgiye göre, yeni otel açmak için uygun bir proje arıyorlar. Rotana’nın Ortadoğu’da işlettiği birçok resort (tatil köyü) bulunduğunu belirten Kocamustafaoğulları, ülkemizde bu alanda da yatırım yapmak istiyor. Resort deyince Türkiye’de akla ilk olarak Bodrum ve Antalya geldiğini anımsatan Kocamustafaoğulları, Rotana’nın da buralarda yeni yatırıma açık olduğunu anlatıyor.

Rotana’nın 2020 yılına kadarki hedefi dünyada işlettiği otel sayısını 100’e çıkarmak.