Highlight Hotel Genel Müdürü Yusuf Erbaş’tan Bodrum turizmine dair öneriler

Highlight Hotel Genel Müdürü Yusuf Erbaş

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Bodrum turizminin, geçtiğimiz senelerde yaşanan olumsuz olayların ve 2017’de meydana gelen depremin ardından güzel bir sezon geçirmeye başladığını belirten Highlight Hotel Genel Müdürü Yusuf Erbaş, bu sene özellikle duymaya alışık olmadığımız bir pazar olan Brezilya’dan turistlerin Bodrum’a geldiklerini söyledi.

2018 sezonunu yüzde 87 dolulukla geçirdiklerini ve genel anlamda Bodrum turizminin hareketlendiğini kaydeden Yusuf Erbaş, Bodrum’un sahip olduğu potansiyeli öne çıkaracak ve sezonu uzatacak öneriler sıraladı.

Döneminde Bodrum’un en seçkin butik otellerinde hizmet veren Highlight Hotel Genel Müdürü Yusuf Erbaş, Bodrum’un turizm potansiyelini ve 2018 yaz sezonunu şöyle değerlendiriyor:

HİGHLİGHT’DA DA BORDUM’DA DA HAREKETLİ GÜNLER

“Turizm sektörününde genel anlamda darbe aldığı dönemlerde bizde Bodrum otelleri ve Bodrum turizmi olarak sıkıntılar yaşadık. Geçen sene de bir deprem olayı atlattık. 2018 ise geçtiğimiz iki seneye göre oldukça iyi gidiyor. Herhangi bir aksilik yaşanmazsa bu seneyi güzel oranlarla kapatacağız. Sadece seçimlerin olduğu dönemde küçük bir kayıp yaşadık. Onun dışında yerli pazara hitap ettiğimiz için çok büyük kayıplarımız olmadı.

Genel anlamda Bodrum ise bu sene hareketli geçiyor. Avrupa’dan, Amerika’dan, Brezilya’dan ve ağırlıklı olarak Arap ülkelerinden turistler geliyor.”

BODRUM TURİZMİNİ KALKINDIRACAK ÖNERİLER

Bodrum’da sezonunun kısa olmasının sektörde yaşanan en büyük problemlerden biri olduğunu vurgulayan Erbaş, öncelikle sezonu uzatacak önlemlerin alınmasını gerektiğini söyleyerek Bodrum turizminin daha iyi kalkınması için şu önerilerde bulundu:

“- Bodrum’a kesinlikle direkt uçuşların başlaması gerekiyor. Yurt dışından buraya direkt uçuşlar olmalı ki sezon biraz daha uzasın. Biz kişiye özel hizmet veren butik bir otel olduğumuz için gelen her bir misafire aynı kalitede hizmet vermek zorundayız. Bu nedenle tüm kadromuzu bir misafir için bile olsa tutuyoruz. Ancak bu, otelin durumunu kurtaramayacak bir sistem. O yüzden bu tip konaklama tesisleri 3 aylık sezonun ardından kapatmak zorunda kalıyorlar.

– Ayrıca Bodrum’un sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra spor kamp alanları da var. Ancak bu potansiyelimiz nitelikli bir şekilde değerlendirilmiyor. Bu alanı tercih eden misafirler Bodrum’a gelmektense Antalya’ya gidiyor. Bu anlamda Belediye’nin Bodrum’un sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkaracak çalışmalar yapması gerekiyor.”

BODRUM’DA EŞSİZ BİR KAÇIŞ İMKANI

Sekiz yıldır Highlight Hotel’de Genel Müdürlük görevini üstlenen Yusuf Erbaş, Yalıkavak’ta, eski bir balıkçı köyü olan ‘Tilkicik’ koyunda özel bir konumda, yerel ve uluslararası sanatçıların tasarladıkları modern ve doğal mekan tasarımlarıyla, Bodrum’da misafirlerine eşsiz bir kaçış imkanı sunan otelleriyle ilgili ise bize şu bilgileri aktarıyor:

43 SOFİSTİKE ODA

“Her detayında yalınlık ve güncel yaşam tarzını hissettiren, 16 Studio, 5 Loft, 11 Family Suite ve 11 Beach Studio olmak üzere toplam 43 sofistike misafir odamızla 2010 senesinde hizmete girdik. Tesisimiz İstanbul’da Feriye Palace’ında işletmeciliğini yapan Go Proje Yönetim ve İnşaat A.Ş. firması tarafından işletiliyor.

BEKLENTİLERİN ÖTESİNDE BİR TATİL

Minimalist dokunuşlarla dekore edilmiş bir butik oteliz. Bodrum şehir merkezine yalnızca 22 km, Yalıkavak Marina’ya 3 km mesafede bulunuyoruz. Highlight Hotel’de özel plaj, Akdeniz ve uluslararası mutfakların en güzel tatlarını deneyimleyeceğiniz Restaurant, Uzak Doğu esintilerini hissedeceğiniz SPA ve Welness Center, açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna, buhar odası ve Türk Hamamı ile misafirlerimizin beklentilerinin ötesinde bir tatil geçirme fırsatı sunuyoruz.

DUYMAYA ALIŞKIN OLMADIĞIMIZ BİR MİSAFİR PROFİLİ: BREZİLYALI TURİST

Otelimizin misafir profili iç pazar ağırlıklı. Ancak bunun yanı sıra Amerikalı, Orta Doğulu, Avrupalı misafirlerimiz de talep gösteriyor. Bodrum özellikle bu sene aşina olmadığımız Brezilyalı misafirleri de ağırlıyor. Öte yandan kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlayacak güler yüzlü hizmet anlayışımız sonucu ilk deneyimlemelerinde memnun kalan misafirlerimiz, sonrasında devamlı müşterilerimiz oluyorlar. Bu nedenle pazar anlamında çok bir endişemiz yok.

Ayrıca insanlar artık yazlık ev almaktansa bir oda tutup sezonluk kalmayı tercih ediyorlar. Örneğin otelimizdeki 43 odanın yaklaşık 15 tanesini sezonluk veriyoruz. Bölgeye göre fiyat aralığımız ise 300 ile 700 euro arasında değişiyor.

İKİ AYDA YÜZDE 87 DOLULUK

İki aylık verilerimizde son üç senenin en iyi doluluk oranını bu sezon yaşadığımızı gösteriyor. Yüzde 87 doluluk oranlarımız var.”