Erkekler iki saatte kadınlar iki günde valiz hazırlıyor

Araştırmalar Tatilin Olumsuz Yanlarını Ortaya Koyuyor: İşte Tatil Sonrasına Sevinmeniz İçin 5 Neden!
Araştırmalar Tatilin Olumsuz Yanlarını Ortaya Koyuyor: İşte Tatil Sonrasına Sevinmeniz İçin 5 Neden!

Last Updated on 15 Ağustos 2018 by Turizm Günlüğü

Zengin içeriğiyle ünlü mobil uygulama ZUBİZU üyelerinin seyahat tercihlerini açıkladığı verilere göre erkekler iki saatte, kadınlar ise iki günde valiz hazırlıyor.

Kadınlar erkeklerle kıyaslandığında valizlerine ne koyacaklarını planlama açısından çok daha dikkatli. Hem bu konuya zaman harcıyor hem de yanlarına alacakları kıyafetler üzerinde daha fazla düşünüyor. Erkekler ise genellikle valiz hazırlamayı son dakikaya bırakıp çok daha az eşyayla yola çıkmayı tercih ediyor. Erkeklerin yüzde 78’i seyahate çıkmadan son 24 saat içinde hazırlanmaya başlarken, kadınların sadece yüzde 20’si hazırlanmayı son saatlere bırakıyor ve yüzde 5’i ise otele varana kadar alışverişe devam ederek valize eklemeler yapıyor.

ZUBİZU kadınları, erkeklerden daha teknolojik

Erkeklerin teknolojiye daha ilgili olduğunu düşünülse de yapılan araştırma bunun tersini gösterdi. Her 3 kadından biri yeni bir şehre ya da ülkeye giderken şehri tanıtan mobil uygulamaları indiriyor. Kadınlar tatile çıkarken gidecekleri yerle ilgili tüm bilgileri oranın bir yerlisiymiş gibi araştırıp öğreniyor. Erkeklerin teknoloji düşkünlüğü ise yanlarına aldıkları tablet ve kulaklıklarla sınırlı.

Seyahat Danışmanlık hizmetini kadınlar daha çok tercih ediyor

Kadınlar tatile çıkmadan önce çok okuyup araştırma yapıp derslerine iyi çalışıyor. Araştırma sonucuna göre her 10 kadından biri mutlaka bir uzman tavsiyesi almayı tercih ediyor. Kadınların concierge hizmetinden faydalanmalarının en önemli sebeplerinden biri tatili kişiselleştirmeyi istemeleri. Kadınlar tatilin daha özel ve unutulmaz geçmesi için farklı fikirler almayı seviyor ve bunun için zaman harcıyor. Erkekler ise bu işi çok daha basit ve hızlı çözmeyi tercih ettikleri için önceki deneyimlerine bakarak çok daha kısa sürede seyahat planını yapıyor.

Erkeklerin tatil seçiminde en çok dikkat ettiği unsur: Fiyat

Erkeklerin yüzde 30’u tatil seçiminde gidecekleri yere, ulaşım kolaylığına ve fiyatına göre karar vererek daha turistik yerlerde yemek yemeyi tercih ediyor. Kadınların yüzde 50’si ise tatile gitmeden önce oranın bir yerlisi gibi araştırıp özellikle lokal yerlere gitmeyi seçiyor. Erkeklerin yüzde 20’si tatile çıkmadan önce gidilecek restoranların rezervasyonlarını önceden yaptırırken yüzde 15’i ise şehre gitmeden araç kiralıyor.

Kadınların valizleri kapanmıyor, erkekler valizleri taşıyamıyor

Kadınların tatile çıkarken mutlaka yanına aldığı ilk üç şey kitap/dergi, gözlük ve bol yedek kıyafet. Ayrıca kadınlar plaj aksesuarları, topuklu ayakkabı ve saç maşası almadan da valizini tamamlamıyor. Üzerine oturarak kapatılmaya çalışılan ve her an fermuarı patlayacak gibi duran valizler ise titizliği elden bırakmayarak yanına yastık kılıfı bile alan kadınlar sayesinde oluyor.

İlaç düşkünü erkekler

Kadınlar çocukları ile tatile çıkarken yanlarına gerekli ilaçları alırken erkekler çok daha temkinli davranarak ilaçla dolu bir ilk yardım çantasını yanında taşıyor.