En vefakar turist Ortadoğulu turist

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

OTSAD’ın faaliyetlerini desteklediklerini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ne zaman Türkiye bir türbülansa girse imdadımıza yetişen turistler Ortadoğulu turistler oluyor” dedi.

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği’nin (OTSAD) 3. yıl  toplantısına katılarak bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ortadoğu turizmini geliştirmesi amacıyla kurulan OTSAD’ı desteklediklerini vurgulayarak “Yalnızca OTSAD’ın değil kendi ihtisas alanında kurulmuş tüm derneklerin sürekli arkalarında olacağız” dedi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Himayelerinde; TÜRSAB, THY, KTTA ( Kuveyt Seyahat Acentaleri Birliği ) ve OTSAD İşbirliği ile “KUWAIT WORKSHOP – B2B” etkinliğinin de gerçekleştirildiği toplantıda konuşan Bağlıkaya, şunları söyledi:

“2018’in başında yapılan TÜRSAB seçimlerinde biz çok temel olan bir şeyi değiştirdik. O da; ‘bugüne kadar rakip görülen sektör örgütlerini ve derneklerini aynı çatı altına toplayıp, kucaklama yolunu seçtik ve kendi alanında uzman olan hiçbir organı kendimize rakip olarak görmedik.’ Bu sistemin turizme daha faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede Ortadoğu turizmini geliştirmesi amacıyla kurulan OTSAD’ı desteklemeye devam ediyoruz. Herkes dernekleşebilir. Bu derneklerin üst çatısını oluşturan ise TÜRSAB’dır. Hepimiz TÜRSAB’ın üyesiyiz. Yalnızca OTSAD’ın değil kendi ihtisas alanında kurulmuş tüm derneklerin sürekli arkalarında olacağız.

VEFAKAR DOST ORTADOĞULU TURİST

Ne zaman Türkiye bir türbülansa girse imdadımıza yetişen turistler Ortadoğulu turistler oluyor. Onlar hakkında söylenen negatif şeyleri onaylamadığımız gibi bu tip görüşlere her zaman karşı çıkıyoruz. Onlar bize ne kadar vefalıysa biz de onlara o kadar vefalı olmak durumundayız. Ortadoğulu turistler en değerli turist kitlelerimizden bir tanesidir. Çünkü her segmentte yer alıyorlar. Sağlık, kongre, deniz-kum-güneş, kültür turisti var. Bana hiçbir ülke sayamazsınız ki bunların tamamı o pazarda olsun. Bu nedenle OTSAD önemli bir pazarda önemli bir fonksiyonu üstleniyor.

Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuşmasının ardından OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’tan plaket aldı.

TURİZM VATANA HİZMETTİR

Turizm sektörünün genel durumuna dair genel değerlendirmelerde de bulunan Bağlıkaya, 2016 yılında yaşanan türbülansın ardından 2017’deki toparlanma süreci ile birlikte 2018’in rekorların yaşandığı yıl olduğunu vurguladı. Ülkemizin turizm potansiyelinin bunun çok daha üzerinde olduğunu da söyleyen Firuz Bağlıkaya, konuşmasını şöyle bitirdi:

“Birlik, beraberlik olduğunda nerelere kadar ulaştığımızı bilen insanlar olarak bunlar yeterli değil. Baktığınızda turizm, vatana bir hizmettir. Bu kültürel alışverişe vesile olmak da çok önemli. Turizm sadece rakamlardan ibaret bir şey değil. Ülkemizi tanıyor olmamızın bir sürü alana faydası var. Ülkemizi doğru tanıtmak, eksiklerimizi tamamlamak ve daha iyi hedeflerle mücadele etmek için çok çalışacağız.