İstanbul Raffles Otel, satılıyor mu?

Last Updated on 26 Ekim 2018 by Yaşar Çelik

Katar merkezli El Faysal Holding’in CEO’su El Thani’nin İstanbul Raffles Otel’e talip olduğu iddia ediliyor. Zorlu Grubu’na oteli almak için teklif verdiği öne sürülen El Thani, dünyadaki 20 lüks otelin mal sahibi.

Zorlu Gayrimenkul’ün Zincirlikuyu’da 2.5 milyar dolara mal olan Zorlu Center karma yapısındaki İstanbul Raffles Otele Katar’dan alıcı çıktı.

İki milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Katarlı Şeyh Faysal Bin Kasım El Thani, İstanbul Raffles Otel’i satın almak istedi. El Faysal Holding’in CEO’su El Thani, haftalık ekonomi dergisi PARA’da çıkan Kerem Köfteoğlu imzalı kulis habere göre, geçen hafta konakladığı oteli çok beğenmiş.

Zorlu Grubu yöneticileriyle buluşup oteli almak için teklif veren El Thani, lüks otel işine yabancı değil. Holding bünyesindeki şirketlerden El Rayyan Turizm Yatırım, hali hazırda Katar, Mısır, Cezayir, Avrupa ve ABD’de Hilton, Four Seasons, Grand Hyatt, Maritirfı, Radisson Blu, St. Regis ve W markasıyla işletilen 20 lüks otelin mal sahibi.

El Thani’nin ne teklif verdiği şimdilik bilinmiyor. Ancak otel hizmete açıldığında Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, basına 184 odalı otellerini arsa payıyla birlikte 250 milyon dolara mal ettiklerini açıklamıştı. Otelin sadece iç tasarımını dünyanın birçok ülkesindeki lüks otellerde imzası bulunan HBA 3 milyon dolara yapmıştı.

Kulislerde bu durumun lüks otellere düşkün olan El Thani’nin satın almaya karar vermesinde etkili olduğu konuşuluyor. El Thani, Karadeniz Bölgesi’yle de yakından ilgileniyormuş.

Öte yandan 2015 yılından itibaren Katarlıların Türkiye’de aldıkları kritik şirketler içinde ONB Finansbank, Abank, Digitürk, BMC ile Boyner’deki ortaklıklar geliyor. Dünyada 335 milyar dolarlık yatırıma ulaşan Katarlıların Türkiye’deki yatırımlarının büyüklüğü yaklaşık 18 milyar doları geçmiş durumda. Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) raporuna göre Türkiye’de en çok yatırım yapan ülkeler arasında Katar 7. sırada yer alıyor.