Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 5 yıldız

Last Updated on 26 Ekim 2018 by Turizm Günlüğü

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kalitesi, merkezi İsviçre’de olan FECO (Federation of Cartonists Association) tarafından beş yıldız verilerek tescillendi.

FECO, her yıl dünya genelinde düzenlenen karikatür yarışmalarına belirli ölçütlere göre bir ile altı arasında yıldız vererek, yarışmalarını sınıflandırıyor. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması, 2011 yılından bu yana beş yıldız ile kalitesi ve güvenirliği tescil edilerek dünya genelinde pek çok karikatür yarışmasına göre öne çıkıyor.

Anatolia Turizm Akademisi tarafından ER Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenecek olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kalitesi koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Nazmi Kozak, dünyada turizm teması altında düzenlenen tek yarışma olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın sekiz yıldız kalitesinin devamlı tescillenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bu yarışma ile Türkiye’nin dünya genelinde sanatsal tanıtımına katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Kozak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın altı yıldır Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Yarışmanın bu yılki teması: “Tatil Anıları”

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması her yıl turizmle ilgili alt tema belirlenerek düzenleniyor. Yarışmanın bu yılki teması ise “Tatil Anıları” olarak belirlenmiş. Yarışma “Gençler” ve “Yetişkinler” olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Gençler kategorisi 16 ve daha alt yaşlardaki karikatür sanatçılarına açık iken, yetişkinler kategorisi ise 17 ve daha yukarı yaşlardaki karikatür sanatçılarının katılımına açık. Yetişkinler kategorisinde toplam yedi ödül verilirken, gençler kategorisinde birincilik ve iki de mansiyon ödülü her yıl sahiplerini buluyor.

65 ülkeden 500 karikatür sanatçısı eser gönderiyor

Yarışmaya her yıl değişmek üzere dünyadan 60-70 farklı ülkeden 500 civarında karikatür sanatçısı 1000’den fazla eser gönderiyor. Gönderilen eserler “ulusal” ve “uluslararası” olmak üzere iki farklı seçici kurul tarafından değerlendiriliyor. Ulusal jüri İstanbul’da bir araya gelerek finale kalacak eserleri belirlerken, uluslararası jüri de finale kalan eserler arasından dereceye girenleri seçiyor. 10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 31 Aralık 2018 tarihine kadar gönderilen eserler kabul ediliyor.