Turiste veresiye olur mu?

Last Updated on 17 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

Edirne’nin 15 yıllık sosyete pazarına alışverişe gelen Yunan ve Bulgar turistlerin paraları yetişmeyince pazar esnafı veresiye satış yapmaya başladı.

Son aylarda döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sonucu TL karşısında değer kazanan yabancı paralar turistleri Türkiye’de alışveriş yapmaya yöneltiyor.

Hal böyle olunca Edirne’nin sosyete pazarı Ulus’a akın eden Yunan ve Bulgarların imdadına yetişen pazar esnafı gelen talep ve yoğunluğa cevap verebilmek için ilginç bir yol izledi. Pratik çözümler oluşturan pazar yönetimi dil sorununu çözmek için Yunanca ve Bulgarca el sözlükleri hazırlattı.

Ayrıca turistlerin yoğun alışverişinde paraları yetişmeyince bir sonraki hafta ödemeleri için sosyete pazarı esnafı ‘açık hesap’ başlatarak, veresiye satış yapmaya başladı.

HAFTAYA GETİRİRSİN!

Habertürk’te yer alan habere göre önemli bir samimiyetin oluştuğunu ve adeta akraba gibi olduklarını dile getiren Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, “Euro ve levanın yüksek olması nedeniyle çok yoğun şekilde Bulgaristan ve Yunanistan’dan pazara gelen misafirlerimizle samimiyet oluştu, akraba gibi olduk. Hatta ürünlerde açık hesap bile veriyoruz.Mesela diyelim ki, 300 levalık ürün alıyorlar, 200 levası var 100 levası yetmiyor, onu da diyoruz ki haftaya getirirsin, diğer hafta getirirsin. Bu da onlarda samimiyeti ve güveni arttırıyor. Veresiye defteri açtık” dedi.