Dünyanın en etkileyici 5 buz oteli

Igloo Hotel

Last Updated on 19 Temmuz 2022 by Turizm Günlüğü

Seyahat planlamalarında ilk sıralarda yer alan oteller dünyada farklı konseptlerde seyahat severlere birçok seçenek sunuyor. Bunlardan biri de buz oteller. Adı üzerinde buzdan yapılmış olan bu oteller konusunda ‘Kim buz bir otelde kalır ki?’ gibi sorular gelebilir aklınıza. Fakat buz otellerin oldukça büyük bir hayran kitlesi mevcut.

Online seyahat markası biletall.com son blog yazısında, adeta birer sanat eseri gibi olan bu otellerin en etkileyicilerini bir araya getirdi.

Jukkasjärvi Ice Hotel

Jukkasjärvi Ice Hotel

İsveç’te bulunan bu otel, buz otellerin ilki olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda şu an Dünya üzerindeki en büyük buz otel olarak biliniyor. Kuzey Kutup Dairesi’ne 200 km uzaklıktaki bir kasabada bulunan bu otel her yıl Aralık ayından Nisan ayına kadar 50.000 kişiyi ağırlıyor.

Sorrisniva Igloo Hotel

Sorrisniva Igloo Hotel

İkinci sıradaki otelimiz Norveç’in Alta kasabasında bulunuyor. Bu otelde termal uyku tulumları ve sauna hizmeti sunuluyor. Ayrıca Eskimo Köpekleri olarak da bilinen Husky cinsi köpeklerin çektiği kızaklarla da turlar gerçekleştirebiliyorsunuz.

Grandvalira Igloo Hotel

Grandvalira Igloo Hotel

Andorra’da bulunan Igloo oteli sadece 4 odaya sahip ve 2350 metre yükseklikte bulunuyor. Otelin kapısından çıktığınız andan itibaren kayak yapabilme imkanına sahipsiniz. Ayrıca geceleri binlerce yıldızın aydınlattığı göz alıcı bir manzaraya sahip Andorra.

Snow Village

Snow Village

Finlandiya’da bulunan Snow Village için her yıl 15 bin ton kar kullanılıyor. 30 otel odasına sahip olan bu otel Kuzey Kutup Dairesi’ne 120 mil uzaklıkta bulunuyor. Odalardaki sıcak -2 ile -5 arasında fakat termal uyku tulumları sayesinde rahat bir uyku çekebiliyorsunuz.

Hotel of Ice

Bütün buz otellerin kutuplar çevresinde olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Romanya’da bulunan Hotel of Ice, Doğu Avrupa’nın ilk buz oteli olma özelliğini taşıyor.